Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

J-popcon 2003

J-popcon 2003

I år kommer Danmark til at opleve sin anden anime konvention nogensinde. Det bliver når J-popcon 2003 finder sted i Valby i weekenden fra den 31. oktober til den 2. november.

Naturligvis bliver der vist en del tegnefilm på en anime konvention. På J-popcon 2003 vil 4 biografsale sørge for at der bliver vist anime døgnet rundt. Men man kommer naturligvis ikke til en konvention kun for at se film.
J-popcon 2003 vil også have et forhandlerrum, et hjørne for klubber og for amatørtegnere, et spillerum og en lille udstilling med fanart såvel som værker af professionelle kunstnere. Gæsterne vil også kunne deltage i en lille håndfuld workshops.

En af workshops’ne er en animationsworkshop, som vil blive drevet af Animationshuset. Animationshuset er hjemsted for nogle af Danmarks førende tegnefilmsproducenter, blandt andet A-film som bedst er kendt for at have lavet Valhalla og Hjælp jeg Er en Fisk. Spillerummet vil blive arrangeret af en svensk gruppe, som hedder Mitrox. Mitrox har tidligere stået for spillerum
ved anime-relaterede begivenheder i Sverige. De vil også afholde konkurrencer i forbindelse med spillerummet. Folkene fra Mitrox var i øvrigt gæster på den tidligere danske anime konvention, J-popcon 2000, for et par år siden.

Filmprogrammet er sammensat med den hensigt, at det skal være interessant både for gæster der har et mindre kendskab til anime, og for gæster der normalt ser en del. Derfor bliver der blandt de viste film og TV-serier en jævn blanding af helt nye ting, af diverse klassikere, af lidt ældre, mindre kendte serier og af et par gamle kuriosa. På samme måde er der søgt en balance mellem morsomme og alvorlige film. Rettighederne til at vise filmene er søgt direkt hos de japanske rettighedshavere. Normalt vil en fanbaseret konvention kunne skyde en hvid pind efter at få lov til at vise film fra Ghibli-studierne, idet rettighederne herhjemme er købt af Buena Vista, som hører under Disney-koncernen. Men fordi J-popcon 2003 samarbejder med den internationale børnefilmfestival Buster, har Buster skaffet J-popcon 2003 retten til at vise to Ghibli-film. Heriblandt den nyeste: The Cat Returns.

Filmprogrammet indeholder desuden en mulighed for at gæster kan få vist musikvideoer eller parodier, som de selv har fremstillet ved at sammenklippe anime og lægge ny lyd over. Det er også muligt at få vist hjemmegjorte animationer.

J-popcon 2003 har ambitioner om, at der gerne skulle komme flere end de cirka 200 besøgende, der var på J-popcon 2000. Det forventes at både fanskaren og den almindelige offentlige interesse for japansk animation er steget siden sidst. Omtrent halvdelen af teamet bag J-popcon 2003 er gengangere fra 2000.
Placeringen for begivenhederne er igen Valby Medborgerhus, som er rummeligt, og som ligger centralt i forhold til den Københavnske S-togstrafik.

Man kan tilmelde sig J-popcon 2003 fra konvention’ens hjemmeside, www.j-popcon.dk. Udover at man kan tilmelde sig som gæst, kan man også tilmelde sig cosplay-konkurrencen, som er en konkurrence for gæster, der er klædt ud som figurer fra anime eller manga. På hjemmesiden kan man desuden finde kontaktadresser til brug, f.eks. hvis man ønsker at få vist hjemmelavede animationer, musikvideoer eller parodier.

Skulle man være foruroliget over hotelpriserne i København, kan man vælge at overnatte i en fælles sovesal på stedet. Det kræver, at man selv tager sovepose og liggeunderlag med. Valby Medborgerhus råder over badeværelser og også over et udmærket cafeteria. Cafeteriaet kan suppleres med et udvalg af spisesteder, som findes på den modsatte side af Valby Station.

Som en del af forhandlerrummet kan gæster få solgt diverse anime- eller manga-relaterede ejendele, som de måtte ønske at skaffe sig af med. Det foregår fra en fælles “Bring & Buy”-bod, hvor varende bliver solgt af konvention’ens personale. Ønsker man at sælge noget mere interessant, kan det indgives til en auktion, der finder sted om søndagen.

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

X