Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Tilbageblik på J-Popcon 2003

J-popcon 2003

Årets absolut største anime/manga begivenhed i Danmark. Hundrede af animefans fra hele landet og nærliggende nationer mødtes der til en weekend med animefremvisninger, workshops, handel og diverse events. Hele animeGuidens lille redaktion var til stede og oplevede store dele af arrangementet. Her er en mindre beretning derfra.

Fredag
Jeg ankom selv fredag eftermiddag, med et læs af diverse ting til vores lille animeGuiden stand og værende en veteran fra første gang det blev afholdt, så gik jeg direkte op til receptionen for at annoncere at jeg var ankommet.

Her fik jeg så udleveret mit helt eget navneskilt, et tykt hæfte med arrangementer og et papir med tidsplanen for weekendens animefremvisninger. Derefter sluttede jeg mig til resten af guidens stab og diverse folk fra anime-DK kanalen, som allerede havde fundet et sted at slå lejr.

Efter at vi havde brugt en times tid på at samle de AnineGuider der skulle sælges i løbet af weekenden, så var jeg en tur rundt og kigge på hvad konventionen havde at byde på. Nede i stueetagen var der sat et galleri op hvor forskellige skandinaviske kunstnere havde deres manga billeder udstillet, med mange ret flotte, og i visse tilfælde, også ret store værker. I adskillige displays kunne man også se et udvalg af figurer og dukker, lige fra de små man køber for 10-20 kroner til store samlede figurer til hundrede af kroner.

På første sal var reception og det lokale hvor mange af konventionens events ville blive afholdt i løbet af weekenden.

Oppe på 3. Sal var der fire fremvisningslokaler, hvor der i adskillige ville blive vist anime fra start til slut uden de store pauser. Hovedsageligt enkelte film eller 4-8 episoder af diverse serier. Programmet i år havde en del nyere titler på i forholdt til sidste gang, med en stor del serier der enten allerede er udkommet eller er på vej til det.

På samme etage var der også et lille spillelokale, mindre end første år, men pænt fyldt det meste af tiden.

På 4. Sal var der så sovelokale, som i år nok må siges at have været ret fyldt i forholdt til sidste gang, men med lidt manipulation af arrangørerne lykkes det animeGuidens udsendte medarbejdere at arrangere sovepladser i et lidt mindre befærdet område.

Senere på aftenen var der et møde mellem nogle af de anime/manga foreninger og grupper der er her i Danmark, hvor vi fik mulighed for at møde mange af de personer man ellers kun havde stødt på i cyberspace. Snakken faldt hovedsageligt på at organisere et mere fast netværk mellem grupperne. Derefter var det tid til at se anime til langt ud på natten, selvom det var lidt svært da nogle af mine favoritter blev vist samtidigt.

Fremvisningen foregik med projektorer på lærred og i de fleste af lokalerne var der godt udsyn, selvom der til en del fremvisninger ikke var pladser nok i lokalerne og der blev meget varmt derinde

Lørdag
Fredag sluttede ret sent efter adskillige timers anime underholdning, men lidt før klokken 8 var nogle af os oppe igen, hovedsageligt for at sidde i receptionen og spise morgenmad. Klokken 10 åbnede så sælger lokalet og vi havde travlt med at sætte animeguidens bod op før folk begyndte at myldre ind. Udover os, så var der blandt andet boder for Fantask og Tokyo Skywalk, som solgte et pænt udvalg af anime og manga. Ved siden af os havde vi HypernOVA og Tegnebordet, og længere nede var der det velspækkede bord med genbrugsvarer som folk havde taget med for at sælge. Desværre var der ikke nogen T-shirt bod i år, hvilket jeg var lidt ked af, siden jeg have håbet at kunne finde et par favoritter imellem der.

Alt i alt var salgsrummet en langt bedre oplevelse end første gang, især det større udbud af varer var dejligt at se, lige fra anime DVD’er, manga bøger og figurer, til lidt sjældnere ting som et udvalg af Pocky slik og samlekort til diverse serier. Især var diverse små samlefigurer et hit blandt folk fra anime-DK kanalen, og vi nåede at få en hel lille samling stillet op.

Efter at salgsrummet lukkede begyndt aftenens events og den mange nok husker bedst er Cosplay konkurrencen, som i år slog sidste konventions med mange længder. Kostumerne var bedre, der var langt flere deltagere og et par imponerende Sailor Soldiers vakte meget opsigt og applaus. Et mindre uheld var at mit digitale kamera løb tør for batteri og jeg missede lidt af afslutningen mens jeg hentede nye. Men heldigvis havde deltagerne intet imod at posere efter fremvisningen. Cosplay’et blev efterfulgt af musik, med et svensk/japansk popband, hvor der var rig mulighed for at danse, synge med eller bare lytte til musikken.

Noget der også tiltrak en del opmærksomhed var aftenens gruppequiz, hvor de forskellige anime/manga grupper dystede mod hinanden. Lidt pinligt var det dog at det var svenskerne der gik med sejren, men ellers var det en ret underholdende og yderste varieret konkurrence.

Derefter var det igen tid til at se anime til langt ud på natten og så snuppe lidt søvn før konventions sidste etape.

Søndag
Søndag startede pænt meget som lørdag, med en langsom opvågning og snak i receptionen og så derefter endnu en tjans ved animeGuidens bod i sælgerrummet, hvor trafikken var lidt mindre end dagen i forvejen, så der var mere tid til at snakke med folk. Et arrangement jeg ikke selv kunne deltage i var fremvisningen af første episode fra serien Last Exile som er ved at blive undertekstet på dansk med henblik på tv-fremvisning, men jeg havde dog bagefter i sælgerrummet den fornøjelse at møde en af personerne der arbejder med det.

Efter at sælgerrummet lukkede for sidste gang og vi havde pakket diverse ting sammen, så var det tid til konventionens sidste event, nemlig auktionen. Her var der mulighed for at byde på et udvalg af forskellige, mere unikke ting, lige fra en skolepige uniform og kassefulde af japanske manga, til original fanart og diverse anime merchandise. Ligesom ved mange andre events, så var der også her en del mere, selvom visse ting var lidt i overflod og ikke fik de store bud.

Derefter var der kun tilbage at pakke sammen og sige farvel til alle dem man havde mødt. Nogen kendte jeg i forvejen men havde aldrig mødt før, visse var folk jeg genkendte fra sidste konvention og så var der dem jeg mødte for første gang og måske møder igen ved næste J-popcon.

Mandag
Mandag blev brugt til at hale ind på den søvn jeg missede i weekenden og få kaffen ud af blodet (Konventioner er det eneste tidspunkt på året hvor jeg drikker kaffe). Ligesom ved første gang er jeg glad for at have deltaget og selvom det var en masse besvær, så var det også uden tvivl årets anime happening. At kunne tilbringe en weekend med at se anime og deltage i diverse relevante events er dejligt, men intet i forhold til at kunne snakke med så mange forskellige folk om sin hobby. Der er ingen tvivl om at jeg vil være der næste gang, hvis overhovedet muligt og jeg håber at der igen er chance for at møde animefans fra hele landet og et par af vores nabolande.

Selvom intet er fast annonceret endnu, så er det planen at der kommer en J-Popcon 2004. Hvis der gør, så er det noget jeg vil anbefale til enhver der er interesseret i anime, manga eller har lyst til at opleve lidt japansk kultur.

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X