Shiki er en næsten normal skoledreng, der prøver at leve et normalt liv. Men en aften støder han på en dame i parken, og uden at vide hvorfor dræber han hende, ret blodigt, med sin lommekniv.

For at gøre det hele endnu underligere, så kommer hun tilbage fra de døde og opsøger Shiki.

Hun kalder sig selv Arcueid og viser sig at være en vampyr på en mission. Hun er i byen for at stoppe en trussel og har brug for Shikis hjælp. Han besidder nemlig en evne til at se brudlinier i ting og personer. Med den evne er han det våben som Arcueid håber på at kunne bruge til at bekæmpe sine fjender, vampyrer af den værste art.

Men for Shiki er det ikke kun det eneste der sker. Som barn blev han fjernet hjemmefra for at vokse op hos en afsides del af familien. Nu efter hans forældres død er han blevet kaldt tilbage til familiens slot, som nu kun er beboet af han søster og to tjeneste piger. Her viser det sig at familien har flere hemmeligheder end bare Shikis specielle syn og hans hjemkomst er ikke umiddelbart nogen større succes, som forværres af at han sniger sig ud om natten for at hjælpe Arcueid.

Tsukihime har en gennemgående dyster stemning og adskillige mysterier bygget ind i den komplekse handling. Men det skinner dog igennem at den er baseret på et par computer spil og med sine 12 episoder ikke helt kommer i gang med at fortælle alle de historier som serien startet på.

Der er en del personer med hvor man kommer ind og lærer dem lidt af kende, men store dele af den originale handling er gået tabt imellem kampene i serien.

Men Tsukihime er en vampyr serier og den slags er vist noget som anime fans sjældent kan få nok af, og i sig selv er Tsukihime værd at se. Dens mørke stemning og de dystre personer er fængende, med nok detaljer til at man lærer at forstå dem, med tiden.

Kampene er også ganske interessante, med vores mandlige helt værende alt andet end stærk og selv med hans evner til at se brudlinier, så er han ret afhængig af at Aruceid leder ham.

Serien prøver også at opbygge dybere forhold mellem Shiki og adskillige af dens kvindelige personer, men den del af handlingen virker ret fragmenteret og selv om man ser en del til hans forhold med den ret modne Aruceid, så virker det som en af de ting der måtte ofres for at kunne holde antallet af episoder nede på 12 styk.

Tsukihime mest er lavet til de mange fans af spillene, men kan ses uden kendskab til dem. Noget der nok er godt for vampyr fans her i vesten, for der kommer nok ikke nogen oversat version af det spil som handlingen bygger på. Så kan man lide en dunkel vampyr serier der stiller flere spørgsmål end den kan svarer på, så skulle man tage et kig på Tsukihime, for den har den rette stemning.

Kategoriseret i:

Tagged i:

, , ,