Kaizou Katsu er en ung mand, der er så dum at han tror på alt hvad han får at vide. Han har været sådan siden han faldt ned fra et legestativ som barn, noget hans bedste veninde Umi var skyld i men ingen ved.
En dag læser Kaizou om UFOer og er overbevist om at der er aliens om monstre omkring os. Da han går rundt på skolen bliver han  ramt af hovedet fra en tabt anatomi-dukke, som han tror er et monster, og han bliver bevidstløs. Han vågner i videnskabs-klubbens lokale, da de fandt ham, og han tror straks at de har lavet ham til en cyborg. Klubbens leder kan virkelig godt lide at drille folk, så hun gør hvad hun kan for at overbevise ham om at det er sandt, til Umis store irritation. Hun har nemlig svært at beskytte Kaizou mod sig selv da hun føler sig skyld i hans dumhed…

Katteni Kaizou er en sort gag manga, der bliver mere og mere sort jo længere den fortsætter. Humoren er primært bygget over de underlige ting Kaizou gør i sin indbildning, og ofte så plat at man næsten ikke gider læse videre men alligevel ikke kan lade være bare for at se hvilke underlige ting der sker på næste side.
Mangaen er specielt godt tegnet, men stregen passer godt til og understreger gagsne, men baggrundene er så neutrale at man ikke lægger mærke til dem og personerne ikke specielt flot tegnede og attraktive, men trods alt lette at kende forskel på.

Det er altså for humoren man læser mangaen, og langt ude humor har altid fans – og man kan ikke benægte at Kohji Kumeta mestrer genren.

Original titel: かってに改蔵
Genre: Komedie, voksen, kærlighed, skole, shounen
Skabt af
: Kouji Kumeta
Udgives i Japan af: Shogakugan

Kategoriseret i: