Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artikel

Traditionel japansk arkitektur: Tahoto pagoden

Pagoden (塔 – ) er et af de vigtigste elementer af et japansk buddhistisk tempel. Oprindeligt var tō den japanske udgave af den kinesiske pagode, som igen var inspireret af det ældste buddhistiske religiøse monument, stupaen.

Tahoto pagoden på Gokoku-ji templet, Tokyo

Med tiden udviklede der sig en unik pagode arkitektur for Japan, og en af de mange unikke japanske pagoder er tahōtō (mange-juvelet pagode). De blev opfundet under Heian perioden og er en to-etagers træ pagode, med en firkantet første etage og rundt øverste etage. Det er en af de syv haller, der danner det ideale Shingon buddhist tempel område.

I dag er den slags pagode ret sjælden i Japan. Den mest berømte tahōtō (og også den ældste, idet den er fra 1194) ligger i Ishiyama-dera i Ōtsu, Shiga Prefecture. Man kan dog også en en kopi i Tokyo i Gokoku-ji templet, der blev bygget i 1938.

Kilde Muza-chan

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X