Transbaal har en elite militærenhed bestående af en række unge piger:
Millefeuille Sakuraba har lyserødt hår, er klodset og lidt dum men utroligt heldig.
Ranpha Franboise er blond og konstant på jagt efter mænd.
Forte Stollen er den ældste af pigerne, har rødt hår og er besat af våben.
Vanilla H har lyseblåt hår og siger aldrig noget men er alligevel utroligt blid.
Enheden er de berømte Galaxy Angels og udstyret med de stærkeste rumskibe der eksisterer, foråret til dem af Månegudinden.
Den unge kaptajn Takuto bliver sendt til dem som leder, til hans næstkommanerendes store frustration, for Takuto er meget let at distrahere, og hvad distrahere mere end en gruppe søde, unge piger – der tilsyneladende har endnu dårligere arbejdsmoral end selv Takuto…

Galaxy Angel mangaen er en selvstændig historie i GA universet med de samme piger vi (måske) kender og (måske) elsker fra animeen og spillene. De har samme opførsel som vi kender fra animeen, men det at der er også er mandlige hovedpersoner med ændrer dynamikken en lille smule – omend det reelt bare giver pigerne mere at spille op mod.

Tegnemæssigt er serien sød men lidt “anime”-agtig på den måde at figurerne virker mere flade og stiliserede end hvad man ofte ser i manga, men sådan er Kanans stil – svært at forklare, men tjek billederne.

Der er en rød tråd i historien, at de skal transportere prinsen, men de enkelte kapitler er reelt små afsluttede historier. Denne form virker nok også bedst for engelene, for når alt kommer til alt har pigerne meget stereotype personligheder der ikke udvikler sig.

Samlet er serien underholdende, fint tegnet og sød uden at være for klæbrig, men jeg vil alligevel ikke placere den som en god serie – ligesom at man ikke vil sammenligne en mættende bøf med et stykke brunsviger – godt nok smager den godt, er sød foroven men har en luftig bund uden virkelig smag og den mætter ikke rigtig i længden.

Original titel ギャラクシーエンジェル
Genre Action, eventyr, komedie, science fiction
Skabt af Kanan
Begyndte December 2001
Antal bind 5
Udgives i Japan af Kadokawa Shoten / JIVE / Broccoli
Udgives i USA af Broccoli Books

Anmeldelsen er baseret på den amerikanske Broccoli Books udgave

Kategoriseret i: