I Kamaishi i Iwate er der blevet lavet sat en statue op med lokale børns beskeder til fremtiden til minde om tsunamien den 11 marts 2011.

Statuen er en del af et projekt udført af 300 firmaer på tværs af Japan, hvis mål er at bygge 500 sten monumenter i jordskælvs og tsunami ramte kystområder i Tohoku området i det nordøstlige Japan.
“Tsunami Mindes Stenen,” sat op i Hongo området i Kamaishi, en af de hårdest ramte regioner i sidste års store jordskælv og tsunami. Den står ved siden af andre sten monumenter rejst til minde om to andre tsunamier, der ramte området i 1896 og 1933,

Det 2,6 meter høje monument har indskriften: “Tsutae tsunagu otsunami 2011.3.11” (Viderefører mindet om den store tsunami, 11 marts 2011), og er omgivet af fire andre monumentser. Disse har inskriptioner fra 95 lokalel primary og junior high school elever.

“Selv hvis du løber væk 100 gange og der ikke kommer en tsunami de 100 gange, løb væk en 101 gang alligevel,” fortæller en andet års junior high school piges besked.

I alt bliver 22 sten monumenter, alle 1 meter høje, rejst flere steder i Hongo distriktet, markerende steder ramt af tsunamien.

“Når disse børn en dag vokser op og står foran monumenterne sammen med deres koner og deres egne børn vil de føle skrækken for den store tsunami,” udtaler Daisuke Miura, en 65 årig beboer i området.

Kilde Mainichi

Kategoriseret i:

Tagged i:

,