Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Artikel

Traditionel japansk arkitektur: Chigi og Katsuogi

Washinomiya helligdommen, Saitama
Når man besøger shinto helligdomme i Japan vil man bemærke de forskellige arkitektoniske stilarter, både ved facader og tage. Et kendetegn er chigi, den X formede tag-top.

Oprindeligt var chigi bare et strukturelt element, men med tiden blev det et symbol på bygningens helligdom. Den er lavet af træ og kan være dekoreret med metal og altid bygget i par på begge sider af taget, som man kan se på billedet herunder taget i Washinomiya helligdommen i Saitama.

Washinomiya helligdommen, Saitama

På billedet kan man også se endnu et element, der er særligt for shinto helligdomme, katsuogi, bjælkerne sat vinkelret på toppen af taget. Antallet af katsuogi varierer afhængigt af hvilken kami helligdommen hører til. For mandlige kami er antallet ulige, medens det er lige for kvindelige kami.

Kilde Muza-chan

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X