Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Artikel

Chochin, traditionelle japanske lys

Blandt de traditioner, der har overlevet i Japan gennem årene, er de traditionelle japanske lys nok de mest synlige. I templer eller helligdomme, foran restauranter eller bare på gaderne,  de traditionelle lys er stadig en del af japansk hverdagsliv.

Den mest kendte og berømte er nok chōchin, en lanterne lavet af japansk papir omkring en spiral ramme lavet af bambus. De er blevet brugt i Japan siden oldtiden, og chōchin blev brugt meget under Edo perioden som bærbart lys. I dag er lamperne selvfølgelig moderniseret med elektriske pærer, men de har bibeholdt deres charme.

En rød chōchin (aka-chōchin) foran en restaurant viser at det er en izakaya, en traditionel sake drikke restaurant, der også serverer mad – et meget populært sted efter arbejde for de japanske kontor-ansatte.

Kilde Muza-chan

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X