Jeg har valgt at denne uge skal være for Hikaru Utada. Hun er en af mine ynglings kunstnere, og har så lang en karrierer, at den bare ikke kan laves i en artikel. Samt at hun har lavet så meget godt musik, at man bliver nød til at have en del med hende med.

Hikaru Utada (宇多田 ヒカル) Født den 19. Januar 1983, er en japansk-amerikansk sanger, sangskriver, arrangør og producer. Hun er kendt under hendes kunstnernavn Utada i Amerika og Europa. Siden udgivelsen af ​​hendes japanske debutalbum First Love, som endte med at blive det bedst sælgende album i Oricon historie, har Utada haft tre af hendes japanske studie albums på listen over Top 10 mest solgte albummer nogensinde i Japan og seks af hendes albums (inklusive en engelsk-sproget og en kompilering) inden for de 275 bedst sælgende japanske albums. Hikaru har haft tolv nummer et singler på Oricon Singles chart, med to markante rekord resultater for en kvindelig solo eller gruppe artist: Solgt fem millioner af en single og fire i top 100 All-Time Bedst sælgende singles. Utada har solgt mere end 52 millioner plader verden over.

Hun blev beskrevet af Time Magazine som en “Diva On Campus”, en henvisning til at hun har gået på Columbia University for en kort karriere-pause semester i 2000.
I 2009 blev hun betragtet som “den mest indflydelsesrige kunstner af dette årti” i det japanske landskab af The Japan Times.

Derudover er Utada bedst kendt i Vesten for at lave de to kendingsmelodier til Square Enix og Disney samarbejde videospil-serien Kingdom Hearts: “Simple and Clean” (som er den enelske version af hendes 10. japanske single “Hikari”) til det første spil og “Sanctuary” til Kingdom Hearts II (senere genindspillet med nye japanske tekster og nu med titlen “Passion” for den japanske versioner af spillet). I 2007 nåede hendes single “Flavor of Life” nummer 2 i verdens digitale download årlig enkelt diagram med over 7,2 millioner downloads, og bidrog til at hun solgte 12 millioner digitale mere i løbet af samme år.

Dagens sang er den som ligger navn til hendes japanske debutalbum “First Love”

Kategoriseret i: