Retur til Japan: 2005-2008

Et år efter den internationale udgivelse af “Exodus”, flyttede Utada tilbage til Tokyo og vendte tilbage til den japanske musikscene. Op til udgivelsen af ​​sit fjerde album, “Ultra Blue”, udgav hun en perlerække af succesfuld hit singler:. “Colors”(nummer 1), “Dareka no Negai ga Kanau Koro” (nummer 1), “Be My Last” (nummer 1), “Passion” (nummer 4), og “Keep Tryin'” (nummer 2). Den digitale single “This Is Love” blev udgivet for at fremme albummet, og blev downloaded over 1 million gange.

“Ultra Blue” solgt over en halv million eksemplarer i den første uge, lavere end det forrige album, selvom det stadig toppede Oricon Daily, ugentlige og månedlige lister. “Ultra Blue” gav hende sin femte gang i træk chart-topping japanske album (ekskl. hendes engelsk album) til at sælge over 500.000 eksemplarer for en første-ugers salg. Den 13. juli offentliggjorde Toshiba EMI en rapport, der siger, at “Ultra Blue” havde solgt over en million eksemplarer på verdensplan og fire millioner digitale ringetoner, hvilket gør det til et af EMIs 10. bedste sælgende album i det forgangne ​​år. Albummet, som ikke indeholdt meget popmusik, blev mødt med ligegyldighed og øge ikke salget, selvom albummet havde over en million forsendelser ifølge RIAJ. Derudover var det bedst sælgende original studiealbum fra en japansk kvindelig kunstner i 2006.

“Ultra Blue” blev senere tilgængelig på iTunes Japan online musikbutik, og rangeret som nummer 4 på 2006 årlige download-rangliste. To uger efter udgivelsen af ​​”Ultra Blue”, begyndte Utada en landsdækkende turné med titlen “Utada United 2006” (den 30. juni 2006), som sluttede den 12. september 2006. Det var Utada anden koncert turné efter hendes debut tour “Bohemian Summer 2000” og fem forestillinger på Nippon Budokan i 2004. Bortset fra hendes japanske arbejde, indeholde turen også 3 af engelske sange fra albuet “Exodus”.

Singlerne, som blev frigivet før Utadas femte studiealbum, “Heart Station”, var i stand til at nå de fem bedste position på hitlisterne, herunder nummer 1 hittet “Flavor of Life”, som bliv den bedst sælgende digitale single i Japan med over 7,5 millioner downloads. Omkring samme tid, sagde Utada hun besøgte New York for at tale med producenterne og ledere på Island/Def Jam om at indspille et nyt engelsk album. Senere på året kom en digital udgivelse af den amerikansk R&B kunstner Ne-Yo med titlen “Do You” fra hans 2007 album, “Because of You” features Utada som blev udgivet i Japan den 21. november (sangen blev senere præsenteret på Ne-Yos “best of”-album.

I 2007 sluttede singlen “Flavor of Life” med at blive den bedste sælger single I 2007 og med at Utada blive kåret som “Number 1 Favorite Artist of 2007” af Oricon årlige læsere meningsmåling. Hun solgt 12 millioner digitale ringetoner og sange i 2007, den højeste af en japansk kunstner i et år. Singlen blev præsenteret som den vigtigste sang i anden sæson af TV dramaet “Hana Yori Dango”.

Utada femte studiealbum, “Heart Station”, blev frigivet den 19. marts 2008, og blev også hendes femte gang i træk at hendes japanske studie album blev nummer 1. Selv om det havde det laveste første uge salg i hendes karriere, med 480.081 solgte eksemplarer, nåde salget af albummet 1 million på Oricon hitlister i januar 2009, hvilket gør det til hendes første japanske album der gøre det siden hendes 2004 opsamlingsalbum. “Heart Station” blev det bedst sælgende digitale album på iTunes 2008 årlige hitliste i Japan, og var også det højest sælgende originale studiealbum fra en solo kvindelige artist på Oricon Årlig Chart.

Hendes sang “Prisoner of Love” blev brugt som tema-sang til den meget vellykkede tv-drama “Last Friends”. Selv om det ikke oprindeligt blev udgivet som single, så efter at være blevet brugt i showet, blev sangen udgivet som single, og den nåede nummer 1 på iTunes og nummer 2 på Oricon ugentlige hitlister. Den vandt “Best Theme Song” på 57. Drama Academy Awards og solgt næsten 3 millioner downloads. Det markerede den fjerde succesfulde Utada drama tie-in.

Den 20. oktober 2008 blev hendes sang “Eternally” fra hendes 2001 album Distance brugt som tema for en dramaserie “Innocent Love”. Sangen blev senere udgivet som en digital single.

Ved udgangen af ​​året blev Utada også kåret til “Number 1 Favorite Artist of 2008” af Oricon årlige læsere meningsmåling, som gør det hendes andet år i træk og tredje gang samlet. Hendes tidligere år var 2004 og 2007.

Dagens sang er hendes succesfulde sang fra 2007 “Flavor of Life” i en ballade version.

Kategoriseret i: