Retur til Nordamerika: 2009-2010

Den 16. december 2008, blev der lækket information på internettet om, at den næste engelsksprogede single fra hende, med titlen “Come Back to Me”, ville blive planlagt til airplay frigivelse den 9. og 10. februar 2009 via Island Records. Sangen blev derefter stillet til rådighed for streaming på Island’s, All Access’ hjemmeside og på hendes MySpace Music side for avanceret promovering. Island Records opdateret også deres hjemmeside med information om Utadas nye single, og inkluderet et link til hendes officielle japanske hjemmeside og MySpace-side. Desuden blev der inkluderet et nummer, som fans kunne tekste til, for at deltage i Utadas mobil liste, for at modtage fremtidige nyhedsopdateringer. Det nye engelske album, med titlen “This Is The One”, blev udgivet den 14. marts 2009 i Japan og den 12. maj 2009 i USA. Den 23. februar 2009 offentliggjorde Utada at hun var i studiet for at optage sin næste japansk-sproget single. Denne debuterede som nummer 1 den 13. marts 2009, samme dag den blev udgivet i Japan. Den 30. marts 2009 optrådte hun på New York City radiostation Z-100, den største pop radiokanal i USA og gav et live on-air interview på stationens “Elvis Duran Morning Show”, et bemærkelsesværdig gennembrud, der ville føre til en salgsfremmende tidsplan op gennem albummets internationale fysiske udgivelse den 12. maj. Hun sang også temasang til den nyeste Evangelion film, “Evangelion: 2,0 You Can (Not) Advance”. Singlen blev udgivet den 27. juni 2009, og er et remix af hendes tidligere single, “Beautiful World”. Den nye single hedder “Beautiful World-PLANiTb Acoustica Mix-“.

Den 14. oktober nævnte Utada, at hun var i gang med at skrive tekster. Hun tilføjede også, at noget “Tysk magi” ville blive tilføjet til musikken. Det blev afsløret, at Goetz B, som tidligere havde arbejdet sammen med Utada på hendes album “Ultra Blue” var i færd med at blande spor til hende. Mest bemærkelsesværdig var et spor kaldet “Show Me Love”, som blev rapporteret til at blive udgivet som en japansk single på en dengang uspecificeret dato.

Den 30. november 2009 på Studio Coast, Tokyo, sang hun en duet af “Let It Snow” med popsangeren Mika. Mika slog dette op på hans Twitter-konto om Utada: “Was joined on stage by Hikaru Utada tonight. We sang “let it snow”. It was glorious. I love her.” oversat “Fik følgeskab på scenen af ​​Hikaru Utada i aftes. Vi sang “let it snow”. Det var herligt. Jeg elsker hende.”

Den 21. december 2009 blev Utada “Dirty Desire remixes” frigivet på Amazon.com, Zune Marketplace og den amerikanske iTunes Store, for at støtte “This Is the One” og hendes kommende turné, “Utada: In The Flesh 2010”, som var hendes første koncert turné uden for Japan og omfattede otte byer i USA og to datoer i London. Billetterne til den anden London optræden blev sat til salg den 13. November og efter sigende blev den udsolgt på bare 5 timer. I et interview før hun startede turnéen, sagde hun , at hun har planer om at fremme “This Is the One”, og hendes nyeste single, “Dirty Desire”. Hun udtrykte også hun kunne have planer om at lave et cover album, eller bare tage en pause for at få nogle nye ideer.

Til dagens musik ville jeg gerne have taget Sangen fra Evangelion, men den findes ikke med video til. Så tænkte jeg duetten med Mika, men den er ikke i en kvalitet der er vær at se eller høre på. Så dagens musik bliver ikke en sang fra denne periode, men en fra en tidliger en, nemlig “Sakura Drops”

Kategoriseret i: