Vendte tilbage til Japan, Wild Life og hiatus: 2010-2013

Den 9. august 2010 meddelte Utada ud på hendes personlige blog, at hun i begyndelsen af 2011, ville gå på ubestemt pause, citerer træthed siden hendes debut 12 år tidligere. Hun tilføjede endvidere et behov for hvile, for at studere nye ting og lære mere om den verden, samt se på nogle personlige anliggender. Hun sagde at pausen ville vare alt fra to til fem år.

Før hendes hiatus begyndte, sagde hun, at hun ville give den “fuld gas” på hendes kunstneriske virke. Og snart efter denne opdatering på hendes hjemmeside, blev der annonceret et nyt opsamlingsalbum, ”Utada Hikaru Single Collection Vol. 2”, med en udgivelsesdatoen 24. november 2010. Dette nye album omfattede alle hendes japanske singler fra ”Dareka no Negai ga Kanau Koro” til ”Prisoner of Love”, samt en ekstra EP, med fem nye numre. Senere blev der annonceret at en dvd med den salgsfremmende video ”Goodbye Happiness” ville blive inkluderet i alle førsteudgave forudbestillinger.

Den 27. september 2010 afslørede hun en ny single med titlen ”Hymne à l’amour (Ai no Anthem)”, som blev en kommerciel tie-in til Pepsis nyeste sodavand, Pepsi NEX. Sangen har både franske og japanske tekster, der specifikt er oversat og skrevet af Utada selv. På dette tidspunkt blev den officielle Twitter-konto oprettet af Utada, hendes personale og hendes far, Teruzane blev skabt for at holde fans og offentligheden up-to-date med information.

Det blev bekendtgjort, at hun ville lave en kort koncert turné med titlen ”Wild Life” på Yokohama Arena, for at promovere albummet. Dette var hendes første japanske koncert siden 2006.

Den 3. oktober 2010 blev Utadas officielle EMI hjemmeside opdateret med albums billeder og endelig nummerliste for ”Utada Hikaru Single Collection Vol.. 2”. Første tryk udgaver inkluderet en 3-fold papir slip æske sammen med en Kuma-chang held og lykke charme.

Den 15. oktober 2010 blev det meddelt, at de forventede optagelser fra Utadas ”In The Flesh 2010 tour” vil blive udgivet i de kommende måneder, hvilket blev bekræftes af både Utada og Teruzane Twitter-konti. Samme dag slog Teruzane op på Twitter, at planerne for ”Wild Life” var begyndt at tage form. Showet var den første selvstændige produceret af Utada, med Teruzane fungerer som co-producer.

I slutningen af oktober, på trods af, at der ikke var nogle tidligere udmeldinger fra Utada eller nogen af hendes medarbejdere og ledelse, blev det afsløret online på Tower Records Japan og flere andre hjemmesider, som den engelsk-sproget ‘bedste album’, at albumet med titlen “Utada the Best” ville blive udgivet i Japan på samme dag som ”Utada Hikaru Single Collection Vol.. 2”. Utada reagerede på nyheden, og sagde “Jeg forstår, at hvis det ikke sælger er det min skyld, Men for at være ærlig, jeg vil ikke have mine fans til at betale penge for noget, som mit hjerte ikke er med i”, og senere “Frigivelsen af’ ”Utada the Best” er helt imod min vilje. Jeg vil ønske, at mine fans ikke bliver nød til at købe det. Der er intet nyt på den.”

Senere annonceret hun en ny single, ”Goodbye Happiness”, der begyndte radio airplay i Japan den 1. november 2010, og Chaku-Uta downloads begyndte den 3. november med tilhørende PV optræder den 9. november 2010. Sangen blev også valgt som den nye Recochoku Chaku-Uta TV kommerciel kendingsmelodi.

Den 8. november 2010 meddelte EMI Japan på deres hjemmeside, at selskabet havde indgået en ny global kontrakt med Utada, som betød at alle hendes fremtid udgivelser, uanset sprog, ville blive frigivet under ét navn:. Hikaru Utada. Dette betød også, af hendes vestenlige kunstnernavn Utada ville ophører.

Fra den 24. November 2010 lå første uge salg for ”Utada Hikaru Single Collection Vol 2” på en kvart million solgte enheder, hvilket erstattede ”Heart Station” som hendes laveste første uge salg af albums til dato.

Den 10. april 2011 vandt Utada prisen for “Best Conceptual Video” i SpaceShowerTV Music Video Awards for PV med videoen “Goodbye Happiness”, som også markerede hendes debut som instruktør.

Utada havde en kort, to-koncert turné før hendes pause begyndte, med titlen ”Wild Life”, den 8. og 9, december 2010. Den 8. December blev koncerten transmitteret i 64 biografer i Japan, mens det samtidig blev sendt på Ustream.tv, en live video streaming website. De to kanaler, der var oprettet til koncerten på Ustream, blev der registreret en total på 925.000 tilgange, hvoraf 345.000 var unikke seere, hvilket var en global rekord på Ustream.tv. Den tidligere højeste var kun 100.000.

Den japansk tv-station NHK viste en dokumentarfilm om Utada den 15. januar 2011, med titlen ”Utada Hikaru ~ 今 の わたし ~ (Utada Hikaru: Ima no watashi, Utada Hikaru: Hvad jeg er)”. Dokumentarfilmen bød på studio koncerter med Utada ”Show Me Love (Not a Dream) og Goodbye Happiness”, samt et par klip fra ”Wild Life” forestillingerne. Det fremhævede også en post-Wild Life interview med J-Wave vært Chris Peppler om hendes beslutning om at gå på pause samt hvad hun har planer om at lave. Hun besvarede dette med, at hun ønskede at lave frivilligt arbejde i udlandet, og også rejser. Utada sagde også, at hun ville fortsætte med at skrive musik under hendes pause. Det blev senere afsløret, at dokumentaren ville blive transmitteret internationalt. Dette skete den 12. februar 2011 i USA og i Europa den 2. februar 2011.

En dvd og Blu-ray udgivelse af ”Wild Life” blev bekræftet og oprindeligt sat til udgivelse den 6. april 2011. Men den 24. marts 2011, tweeted Utada , at både DVD og Blu-ray frigivelse af ”Wild Life” var blevet udsat På grund af jordskælvet og deraf følgende tsunami i Japan, som havde beskadiget det firma, som stod for at lave DVD og Blu-rayen. DVDen blev udgivet den 20. april 2011, og Blu-ray fulgte under en måned senere den 8. maj.

Den 7. december 2011, opdateret Recochoku deres årlige download og priser chart, og Utadas album ”Utada Hikaru Single Collection Vol. 1” var det næstmest downloadede album i 2011.

Den 10. december 2011 takkede hun sine fans via sin Twitter for hendes 13. japanske debut jubilæum. Hun postet på japansk: “I går var det 13.-årsdagen for min debut Selv om jeg har været på pause i et år allerede, fik jeg en masse lykønskninger, Mange tak” (`(エ) ‘) ノ 彡 ☆! ! ”

På trods af hendes hiatus, så lage hun en ny vidoe op på hendes YouTube konto den 16. November 2012 med titlen “桜 流し” (“Sakura nagashi”, der betyder “Flydende kirsebærblade”). Dette er hendes nyeste single. En dvd single blev udgivet over en måned senere, den 26. december 2012. “Sakura nagashi” er temasang til den nyeste Evangelion film, Evangelion: 3,0 You Can (Not) Redo.

Dagens musik er “Goodbye Happiness”, da den sang var en milepæl for hende, da hun som nævnt selv instruerede den, og er den første af hendes videoer, som hun selv har instrueret.

Kategoriseret i: