Square Enix vil fokusere på "sociale spil"

Square Enix vil fokusere på “sociale spil”

14. maj 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Efter de værste tab i deres historie og fyringen af deres direktør har Square Enix annonceret at deres fokus fremover vil være på sociale spil.

Deres afsluttende regnskab for sidste finansår viste et reelt tab på 6 milliarder yen (339 millioner kr). Det er første gang siden fusionen med Enix har haft et tab, og det samlede tab var 13,7 milliarder yen (774 millioner kr), det værste i firmaets historie.

De fleste af disse tab kom fra at fraskrive alle de spil, de har aflyste i løbet af sidste år.

Square Enix vil fokusere på "sociale spil"

Square Enix holder dog fast i at at tabet intet har med dette at gøre, idet lederen af gruppen, Michihiro Sasaki, udtalte på en pressekonference for nyligt at det store fald i firmaets indtægter var på grund af “store miljø ændringer.” Således sænkede deres fokus på konsol og arkade spil deres vækst i områderne sociale og online spil, hvilket skadede firmaet, medens salg af video spil i Nordamerika var stagneret.

Han understregede at i næste finansår vil den primære indtægtskilde være sociale spil, og at firmaet forventer at vende tilbage til sorte tal på bundlinjen ved at fokusere på sociale spil og at firmaet firmaet forventer en profit på 3,5-6 milliarder yen (198 millioner kr) næste år.

Markedet har faktisk taget positivt imod annonceringen om firmaets aktier stadig er i bund:

130514squ1 130514squ2

Jeg må indrømme at jeg er meget skeptisk, jeg er dybt bekymret for hvad det betyder for fremtiden for min “gamle kærlighed” Final Fantasy og andre populære konsol-franchises som Kingdom Hearts, men faktum er at de nok får en lavere prioritet. Square Enig virker til at have stirret sig blind på den profit firmaer som den asiatiske mobil-spil gigant Gree har (der sidste år havde et overskud på cirka 50 milliarder yen / 2,8 milliarder kr) og glemmer i den anledning deres rødder, hvilket jeg er bange for ender endnu dårligere for dem end de har det allerede nu.

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)