Firmaet GungHo, for tiden mest kendt for spillet Puzzle & Dragons, har en markedsværdi der overgår Nintendo. Nu er SquareEnix’ beslutninger mere forståelige.

GungHo er mere værd end Nintendo

GungHo Online Entertainment er stort set kun kendt for Puzzle & Dragons, men som også står for skaberne af Ragnarok Online, skabte overskrifter for nyligt da deres aktier steg så hrutigt at markedsværdien for firmaet oversteg Nintendo.

GungHo er mere værd end Nintendo

Nintendo har siden svagt kommer foran igen med GungHo nu på 1,615 billioner yen (91 milliarder kr) mod Nintendos 1,63 billioner yen (92 milliarder kr), og det ser ud til at de to vil kæmpe om pladsen nogen tid (eller indtil at GungHo falder drastisk ligesom Zynga).

De to store konkurrenter inden for sociale spil,  Gree og DeNA, er kun 0,23 og 0,33 billioner yen (11,9 og 18,6 milliarder kr) respektivt og Sega ligger på 0,76 (42,9 milliarder kr).

Sony er pt 2,1 billioner (119 milliarder) værd, så de nærmer sig skræmmende meget.

Salget af GungHo aktier gik så godt at auktionerne midlertidigt stoppede deres ag efter de steg 28,8% til 1.342.000 yen hver i løbet af ugen, og de sælges nu for omkring 1.470.000 yen.

Puzzle & Dragons selv er et  F2P “puzzle RPG” social spil til Android og iOS og er blevet enormt populært og har opnået over 11 millioner downloads og fik CEDEC Game Design Award prisen i 2012.

Spillet kan ses herunder:

Lad se om de falder lige så hurtigt som den vestlige verdens sociale spil superstjerne Zynga gjorde.

Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,