Ugens band: Pizzicato Five

13. juni 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Pizzicato Five (eller bare P5) var en japansk popgruppe, der er mest kendt i Vesten i deres senere besætning som en duo af Maki Nomiya og Yasuharu Konishi. Gruppen, bredt anerkendt (sammen med Flippers Guitar) som værende i spidsen af Shibuya-kei bevægelsen i Tokyo i 1990’erne, er kendt for varierede og energiske kompositioner, der ofte hylder slutningen af ​​1960’ernes amerikanske popmusik. Sloganet “A New Stereophonic Sound Spectacular” fanger gruppens ironiske holdning og ivrige attitude. Gruppen gik fra hinanden i marts 2001.

Pizzicato Five var en enormt produktiv gruppe i løbet af dens 16 år lange eksistens, og udgav normalt mindst et album om året foruden diverse EP’er og remix albums. Deres musik har optrådt i talrige film, tv-episoder, og videospil.

Jeg har selv et par CDer med dem, men de har aldrig været noget jeg var specielt glad for, de var blot japansk musik der kunne købes her i Odense.

Tak til WIkipedia