Ugens band: Gackt

5. august 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

“Ugens band” er godt nok en enkeltperson hvis orkester ikke er specielt kendt, men forsangeren lægger navn til så vi lader ham være i fokus – det kan han vist også godt lide.


Gackt Kamui (神威 楽 斗 Kamui Gakuto, Født 4 juli 1973), men primært kendt som Gackt, er en japansk musiker, sangskriver, skuespiller og forfatter. Han debuterede som forsanger i visual kei bandet Malice Mizer i 1995, men gik solo i 1999. I starten af hans karriere påstod han at han var en flere 100 år gammel vampyr, hvilket passer godt til det gotisk visuelle, men i de senere år står han ved sin menneskelige alder.
Udover musik har Gackt også spillet med i film og TV-serier, blandt andet Moon Child som han selv har skrevet og Bunraku fra 2011, der var hans internationale debut som skuespiller, samt TV-serien Furin Kazen hvor han spiller Uesugi Kenshin.

Sangen Mizerable var en af de første jeg hørte med ham og har samtidig en rigtig fed musikvideo: