Sendai Mediatheque

Sendai Mediatheque

29. august 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Sendai Mediatheque i Miyagi prefektur er en futuristisk bygning af glas og stål, og den indeholder faktisk et bibliotek og et multi-funktions center. Den er designet af Toyo Ito, en af de mest indflydelsesrige designere i verden.

Sendai Mediatheque

Tretten stål spær går fra kælderen gennem syv etager til det åbne tag. Disse søjler giver ikke kun støtte og stabilitet til bygningen men fungerer også som lys-skagter med enheder placeret på taget der reflekterer sollyset ned i bygningen. De er også vertikale forbindelser til netværkskabler og andre ledninger i bygningen.
De to etager under jorden har flere avancerede mekanismer der absorberer den seismiske energi der skulle opstå hvis der kommer et jordskælv.

Billede Tsuyoshi Kato flickr
Kilde Alafista