Ugens band: Dir En Grey

10. marts 2014 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Dir En Grey er et japansk metal band grundlagt i1997 der stadig har den oprindelige besætnig. De har skiftet stil flere gange undervejs men fælles for al deres musik er at det kan betegnes som musik. De var oprindeligt et visual kei band men er blevet mindre dramatisk i sit udtryk i de senere år. De har udgivet otte albums indtil videre, heraf det seneste i 2011.

Dette er en af mine yndlingssange med dem, Child Prey hvor der leges med tve-tydigheden i den japanske udtalte af de engelske prey og play (purei) er ens.

Den første august 2011 skrev de på deres FaceBook væg at den japanske regering skjulte sandheden om strålingen fra atomkraftværkerne der blev ødelagt af tsunamien samme forår, og de fulgte dette op af en stor kampagne kaldet “Scream for the Truth” der ledte til reklamer i selv USA.

Læs mere om dem på Wikipedia