Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Artikel

Sute-ishi, sten i japanske haver

Der bliver brugt forskellige slags sten i det japanske haver, og de er bliver altid grundigt udvalgt og nogle gange bragt flere 100km. Man bruger f.eks. ikke sten i kraftige farver for ikke at styrke harmonien og forhindre store kontraster.
Udover sten der har en funktion (stier, lanterner eller øer) er der dem der kaldes sute-ishi (det kan oversættes til “navnløse” eller “forkastede sten”). Som deres navn antyder ligner det at disse sten er blevet placeret tilfældigt, men dette er selvfølgelig nøje planlagt. En af de berømte haver hvor sute-ishi kan ses er Koraku-en i Okayama.

Kilde Muza-chan

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X