De første historiske optegnelser om sake er i legenden om Kojiki, den ældste japanske optegnelse. Den fortæller at der engang var en ond drage med havde otte hoveder. År efter år angreb den en landsby og spiste en pige hver gang. Men Susanoo, Shinto guden for havet og stormene, fandt på en plan til at stoppe dragen: han bad landsbyboerne om at forberede sake, som hans så fyldte i otte kopper og ventede på dragen. Da dragen ankom drak han den fuld så den faldt i søvn. Så slog Susanoo den ihjel med sværdet og giftede sig med pigen fra landsbyen. Kilde Muza-chan

Historien om oprindelsen af sake

17. april 2014 0 Af Erik Weber-Lauridsen

De første historiske optegnelser om sake er i legenden om Kojiki, den ældste japanske optegnelse. Den fortæller at der engang var en ond drage med havde otte hoveder. År efter år angreb den en landsby og spiste en pige hver gang. Men Susanoo, Shinto guden for havet og stormene, fandt på en plan til at stoppe dragen: han bad landsbyboerne om at forberede sake, som hans så fyldte i otte kopper og ventede på dragen. Da dragen ankom drak han den fuld så den faldt i søvn. Så slog Susanoo den ihjel med sværdet og giftede sig med pigen fra landsbyen.

Sake tønde

Sake tønde

 

Kilde Muza-chan