Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Artikel

68% af japanerne mener de er bedre end resten af verden

68% af japanerne mener de er bedre end resten af verden

En rundspørge udført af NHK har afsløret at et rekord-stort antal japanere igen tror at de er “markant overlegne” i forhold til andre og ærbødighed for kejseren er også i top. Dette kunne tyde på at staten som “religion” som indtil Anden Verdenskrig var på vej, men på den anden side er ting som at gifte sig og få børn nærmest gået af mode ligesom det at påvirke nationens politik ved at stemme ved valgene.

68% af japanerne mener de er bedre end resten af verden

2013 resulatet af NHKs niende “undersøgelse af den japanske bevidsthed,” som de foretager hvert 5 år siden 1973, er netop blevet offentliggjort og viser hvad de japanere der vælger at deltage i en offentlig undersøgelse synes – omend det at den er baseret på rigtige interviews blandt en blandet gruppe på 3070 japanere burde give den noget mere troværdighed end den typiske internet afstemning.

NHK stillede så selv-centerede spørgsmål som “sammenlignet med folk fra andre lande har japanerne klart overlegne kvaliteter” hvortil 64% var enige i at de var den bedste race, en stigning på 11% i forhold til sidste gang afstemningen blev afholdt og det højeste resultat nogensinde.

Enigheden om at “Japan er en første klasses nation” steg også 15% til 54%, igen det højeste resultat nogensinde.

73,6% af de adspurgte var enige i greed with the udsagnet om at de “vil være til gavn for Japan,” hvad end det kan lede til.

34% var urokkelige i deres tro på kejserens guddommelighed, det højeste antal registreret (hvilket ledte mine tanker på hvordan det var i riget før faldet i Anden Verdenskrig).
Antallet af folk ligeglade med hans ophøjede majestæt faldt til 28%, et stort fald i forhold til toppen i 1988 på 47%, medens dem “positive” overfor ham var stabile på 35%.
Kun 1% var imod kejseren, noget færre end modstanderne af kongehuset herhjemme.

Demokratiet i Japan står til gengæld ikke særlig stærkt med antallet af japanere der føler at deres stemmer har “stor” indflydelse på politik er blevet halveret til 20,5%, medens dem der synes at de har en “smule” indflydelse på politik blevet fordoblet til 39,7%, og dem der synes de ingen indflydelse har overhovedet er 10%.
En lignende dramatisk trend på politisk demonstration er tydelig idet 12% nu synes at den offentlige mening har “tilstrækkelig” eller “kraftig” indflydelse på deres egen nations politik, hvilket ikke overraskende leder til rekorden på at 71,5% aldrig har “deltaget i nogen form for politisk aktivitet”.

Undersøgelsen spurgte også om religion, hvor tro på Gud eller guderne har ligget stabilt i de lave til midt 30ere i de 40 år undersøgelserne er blevet foretaget, og tro på Buddha stabilt på omkring 40% – omend troen på et liv efter døden er blevet fordoblet til 13,4% i perioden.

I det omtålelige emne sex var opfattelsen af mådeholdenhed og ægteskabets urørlighed i kraftigt fald, antallet af adspurgte der har problemer med sex før ægteskabet er nede på 20,7% fra 58,2%, de konservative er åbenbart begyndt mere at tolerere at man har sex med ens forlovede (steg fra 15,2% til 23%) og sex med “dybt elskede” partnere er vidt tolereret (steg fra 19% til 46,2%).
Faktisk mener kun 33,2% at “ægteskab er en selvfølge” (faldet fra 44,6%) og 62,6% ser “ingen grund” til at folk gifter sig, og lignende holdninger gælder produktionen af børn.

Dem der synes at hverken kærlighed eller ægteskab er nødvendige for at have seksuelle forhold er steget fra 3,3% til at begynde med til rimeligt stabile  4,5% nu, hvilket kraftigt antyder at medens japanerne ikke længere lægger megen vægt på ægteskabet i forhold til føler mange sig stadig ukomfortable ved at have sex med fremmede.

Der blev også spurgt om andre lande, og USA er nummer et med 22,1%, de andre lande som folk “bedst kan lide” var Australien og forskellige lande her i Europea med Schweiz på anden pladsen med 8,5%. 22% synes ingen andre lande er acceptable.
Japanernes patriotisme kan forklare det, selv nu har hele 48% af japanerne aldrig har kontakt med en udlænding i Japan.

Vi slutter af med de mere nørdede emner, antallet af besvarelser der angiver manga som værende “uundværligt” for deres følelsesliv steget fra 6,5% første gang til 12% nu. Igen en ting der kan være med til at afspejle deres problem med menneskelige partnere.

Kilde NHK
Kilde
Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)e

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

pointing
X