AKB48 fans bag tremmer

AKB48 fans bag tremmer

8. juni 2014 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Den første koncert med AKB48 siden to af pigerne blev såret af en fan med en sav blev afholdt med stål-hegn mellem publikum og pigerne, kropsvisiteringer, metal detektorer, politi på vagt og forbud mod fysisk kontakt. AKB48 otaku klager nu over at de betaler i dyre domme for en oplevelse der føles som et besøg i et fængsel – hvilket måske er passende da en AKB fan kort efter blev arresteret for ildspåsættelse i midten af Akihabara.

Showet fandt sted uden problemer og fans blev krops visiteret og screened med metal detektorer som i lufthavne, et metal hegn opstillet mellem dem og scenen så de ikke kunne komme tæt på og ekstra vagter og seks politimænd der holdt øje med dem. De tidligere ekstremt populære direkte møder med idolerne hvor man kunne røre dem var helt afskaffet.

Det var dog ikke nok til at stoppe en AKB otaku der skabte problemer udenfor, idet en 26 årig mand blev arresteret for fire tilfælde af ildspåsættelse efter han satte ild til skraldespande nær Akihabara station. Han udtalte at han “kom Akihabara som en AKB48 fan” og “det at se politiet og brandmændene rendt rundt fik mig til at have det bedre.”

En 25 årig kvindelig deltager kommenterer de ny tiltag:

“Det var en storslået optræden, nogle fans var rørt til tårer. Sikkerheden var høj og jeg blev krops visiteret og tjekket med metal detektor, men jeg håber at medlemmerne ikke giver op efter denne hændelse og fortsætter med at optræde!”

En 46 årig mand der rejste dertil fra Ibaraki prefektur, der måske er tættere på deres kerne fans, var mindre begejstret:

“Der er nu en mur mellem de to første rækker sæder og pigerne i form af et metal hegn, man kan ikke få lov at røre dem, så der er nu en meget beklagelig afstand mellem os og dem, men vi skal gøre deres sikkerhed til første prioritet.”

Kilde NHK
Kilde
Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)
Kilde TBS