Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artikel

Rejse logbog: Tokyo påsken 2015 dag 4

Tokyo Tower

Grunden til at der ikke har været megen aktivitet her på siden de sidste par dage har været den simple at jeg er i Tokyo over påsken. Det betyder også at der nok ikke kommer mange nyheder op den næste uges tid, men til gengæld kommer der så lidt blandede billeder og kommentarer i denne rejse logbog.

Dag 1 | Dag 2 | Dag 3 | Dag 5 | Dag 6


Vi besøgte området omkring Kejser Paladset, Shibuya, Shinjuku, Tokyo Tower og sluttede af med et smut forbi Akihabara igen. Vi var heldige at det igen var strålende solskin, men de holder åbenbart et godt UV-indeks her for selvom vi kun er i april og det “kun” er omkring 20c endte jeg alligevel med årets første solskoldning – og jeg plejer ikke at være slemt følsom ellers.

Området omkring Kejser Paladset

Kejser Paladset ligger ved siden af en stor park, der dækker det tidligere palads område, Palads Haverne, og denne park er offentlig tilgængelig. Der er utroligt mange kirsebærtræer omkring paladset, lidt i parken men især langs alle veje hele vejen rundt om paladsets voldgrav.
Parken er simpel men har nogle flotte planter, og det var sjovt at se hvor det gamle palads/borg havde ligget. Der var f.eks. fundamentet til et tårn, donbori, der kun havde stået 19 år tilbage i 1500 tallet før det brændte ned, men fundamentet stod der stadig som minde – selv den slags holder japanerne respekt for åbenbart, imponerende at de ikke har genbrugt de enorme mængder sten der er brugt til basen (se fjerde billede).
Jeg er positivt overrasket over hvor mange parker der er i Tokyo og i det hele taget hvor mange træer der er plantet over alt i byen, det hjælper lidt på storby presset omend det at de asfalterer alt og der ingen fri jordområder er på nær dem der direkte vokser planter i trækker ned.

Men nøj de beskytter den kejser godt, der er Margrethe en del af pøblen til sammenligning. Først er der en voldgrav rundt om området med paladset, så en mur med bemandede vagtårne og kameraer og så haven hvor paladset ligger i (den indre palads have der ikke er offentlig tilgængelig. På de almindelige veje på den anden side voldgraven er der derudover vagtboder med to vagter med mellemrum
Det siger sig selv at alm folk ikke må krydse voldgraven og porten, som kan ses på nogle af billederne herunder (10 og 11), har flere sluser man skal igennem.

Shibuya

Min kone ville gerne se den berømte fodgænger overgang i Shibuya, der nok kan kaldes et af Tokyos vartegn, så vi tog dertil for at se den. Den var heldigvis lige ved siden af stationen, så vi behøvedes ikke lede.

Til gengæld faldt vi så også over en ting vi ikke havde tænkt over: Hachiko statuen. Det er en statue over hunden fra den berømte – og sande – historie om Hachiko, den trofaste hund der tilbage i 1930erne hver dag hentede sin ejer på stationen og vedblev at komme flere år efter han døde.

Vi spiste vores frokost i Shibuya på et lille sted på første sal i en butiksgade.

Da vi gik rund ti kvarteret så vi dette butiksvideo, der udelukkende var dedikeret til Sailor Moon makeup produkter som jeg tænkte at nogle af jeg sikkert ville synes om.

Shibuya er generelt en meget frisk, moderne og ung bydel med mange modebutikker og højtalere på indkøbsgaderne der konstant spiller j-pop musik.

Shinjuku

Endnu en kendt bydel i Tokyo vi kan sige vi har været i er Shinjuku, der også virkede ret moderne men med noget mere klasse og stil end den meget poppede Shibuya.

Vi tog en kop kaffe og kage på cafeen på  5 sal i butiksbygning comme ça, og medens kagerne smagte udmærket (men langt fra den kvalitet som den danske La Glace kan byde på) så var udsmykningen rigtig flot.

Tokyo Tower

Selvom vi havde set Tokyo ny vartegn og store tårn, Skytree, skulle vi selvfølgelig også set det “klassiske” Tokyo Tower. Ud fra diverse anime serier får man indtryk af at det ligger midt blandt højhuse, men der er faktisk et stort asfalteret område omkring hvor turistbusser holder.

Tårnet ser ellers ud som man forventer, men modsat dets forbillede Eiffel Tårnet er der en står bygning under tårnet på flere etager.

Vi var så heldige at der åbenbart udgik en bil-kortage/parade med dyre bilder (der var alt fra en F1 over Le Mans til Lamborghini) fra tårnet da vi var der. Formålet var ud fra teksten på bilerne at skabe opmærksomhed om autisme, men jeg kan nu ikke helt se sammenhængen med biler.

På vej væk fra Tokyo Tower stødte vi på det enorme Reiyūkai Shakaden buddhist tempel, der var en yderst imponerende bygning.

Aftensmad i Akiba og aftens snacks

Da vi alligevel skulle skifte tog på Akihabara station endte vi med at gå lidt ind i bydelen igen på vej tilbage til hotellet, og udover at vi gik i et par butikker mere hvor vi så på endnu mere merchandise, anime og især manga (der må have været nogle millioner bøger der) endte vi med at spise aftensmad på et sted der kaldte sig for en japansk beer garden. Vi valgte nu stedet fordi de direkte viste billeder af at de havde okonomiyaki, men vi tog da også en øl til. Øllen fra Yebisu var udmærket, men Tokyo stil okonomiyaki var mere en ægge-kage end de opskrifter vi er vant til selv at lave efter, der nok mere er i retning af Osaka stil.

Som aftensnacks købte vi lidt odango kugler, en onigiri med umeboshi, en sakura kage og lidt te i dem lokale kombini. Det viste sig at være te, for flasken til venstre stod midt blandt cola produkterne så den snød mig fælt. Kirsebær kagen var dog god, omend meget sød, sødt hvor meget de går op i at lave lyserøde ting her til hanami (kirsebærblomst sæson).

Dagen loot

Selvfølgelig endte vi også med lidt souvenirs, men i forhold til hvor meget anime fan jeg er og at jeg ikke behøves spare holder jeg mig ret meget tilbage vil jeg sige.

Yui figuren kostede kun ¥2000 (116kr) i en butik i Tokyo Tower, hvilket jeg ikke kunne stå for. Da jeg senere så den til ¥4600 (266kr) i en butik i Akiba følte jeg mig ret heldig. Jeg elsker virkelig figurer der ser enormt glade ud, de gør mig i godt humør.

Hello Kittyen er en “model” der kun sælges i Tokyo, og siden jeg har lovet en veninde at tage en Hello Kitty bamse med hjem til hende var den perfekt.

Rilakuma flaske omslaget var en bonus vi fik gratis med en ene flaske te.

Dagens loot


I dag tager vi nok en mere rolig dag, men der er planlagt tur til Ueno Zoo for at se pandaer, Edo museum og Nakano.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X