Top 10 tåreperser anime

7. april 2017 0 Af Erik Weber-Lauridsen

For nogen tid siden stemte japanere på Nettet over hvilke anime film der mest fik tårene frem hos dem.

Husk at for dem er anime alle tegnefilm – Totoro er selvfølgelig også med i Toy Story 3 og Big Hero 6 foregår i en hybrid af San Francisco og Tokyo så de har også noget med Japan at gøre

I får lige mere dybdegående beskrivelser af top tre:

3. Crayon Shin-chan: The Storm Called: The Adult Empire Strikes Back
Efter at have besøgt en udstilling om det 20. århundrede begynder de voksne pludselig at opføre sig som børn, og det falder til Shinnosuke og hans venner til at bringe deres forældre tilbage uden at blive fanget.

2. Your Name
Mitsuha, en pige der bor på landet i Japan og Taki, en gymnasieelev i Tokyo, er komplet fremmede og lever helt forskellige liv langt fra hinanden. Forestil dig overraskelsen, da de en dag vågner op i hinandens krop! Denne søde fortælling vil sandsynligvis smelte nogens hjerte med sine drejninger og fortryllende landskaber som insturktør Shinkai Makoto er så kendt for.

1. Grave of the Fireflies
Instrueret af Takahata Isao, medstifter af Ghibli. Denne film følger to søskende der kæmper for at overleve krigen. Dette værk er ofte brugt til krig og moralsk opdragelse i japanske grundskoler, og efterlader tårer i sit kølvand, da den viser de barske realiteter i krig og folk med smertefuld nøjagtighed. Den må have haft meget indflydelse, da den fik mere end dobbelt så mange stemmer som den plads to
I mine øjne er det også den nok mest triste film nogensinde, så jeg er personligt helt enig.

Kilde