Tokyos overborgmester Yuriko Koike har slået sig sammen med komikeren Pikotaro for at øge samfundets energibesparelser ved at tilbyde gratis udskiftning til LED-lys.

Koike udtaler at hovedstadsregeringen vil give borgerne mulighed for at ombytte to eller flere glødelamper til en lysdiodepære. Det sker i et håb om at understøtte skiftet til energibesparende lysdioder.

Ombytningen vil blive tilbudt hos omkring 800 elektronikforretninger i Tokyo, med undtagelse af store detailhandlere, fra den 10. juli.

Koike udtalte til en pressekonference sidste fredag, at hun håber, at foranstaltningen vil fremme energibesparelse.

Sidste fredag ​​offentliggjorde hovedstadsregeringen en video på YouTube, hvor Koike og Pikotaro, kendt for sin hit sang “Pen-Pineapple-Apple-Pen”, synger og danser sammen for at offentliggøre ombytningskampagnen.

“PPAP og pæreudvekslingen er de samme, fordi de begge kombinerer to ting i ét,” udtalte en embedsmand.

Storbystyret har øremærket omkring 1,8 milliarder kroner til dækning af omkostningerne ved at købe 1 million LED-pærer og fremme kampagnen.

Hvis en million LED-pærer erstatter en million glødelampe, vil elforbruget blive reduceret med 90 millioner kilowatt-timer, hvilket svarer til mængden af ​​strøm, der anvendes af ca. 30.000 husstande. Desuden ville udskiftningen samlet skære elregninger med 2,3 mia ¥. Det vil også mindske kuldioxidemissioner med 44.000 tons, så det vil være en stor gevinst for miljøet.

Medens det er en rosværdig kampagne må jeg dog indrømme at jeg er ved at være træt af Pen-Pinapple-Apple-Pen, det er fint at det offentlige forsøger at være moderne, men hvorfor fanger de først trends nogle måneder efter de var aktuelle?

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,