Shueisha (udgiver af DragonBall, Naruto, One Piece, Attack on Titan) ruller et eksperiment ud, der kan ændre manga udgivelser. Kend for deres Weekly Shonen Jump-magasin, har forlaget lanceret en app og et websted kaldet Jump Rookie.

Jump Rookie er en gratis annonce-understøttet portal, hvor brugere selv kan udgive på. Hver manga har funktioner som “synes om”, “følg” og “kommenter”. Serier, der får flere engagementer, vises på startskærmen, og siderne ruller nedad for at blive bedre læst på smartphones. Mens Shueisha er forbundet med shounen demografien, kan læsere også finde seinen, shoujo og josei værker der.

Men den rigtige game changer er, at skaberne beholder 100% af annonceindtægterne. For Shueisha er Jump Rookie en måde at evaluere ungt talent på og identificere stigende tendenser, som kan overføres til deres flagskibs magasiner.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i: