Kaiji: Ultimate Survivor

10 manga man skal læse ifølge japanske fans

5. juni 2018 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Goo Ranking spurgte det japanske community om at rangere de øverste mesterværker af alle manga. Nogle er meget populære her også i Vesten, nogle ikke ligefrem ukendte, men ikke ligefrem populære, og så er der en række ukendte titler der kommer ind fra højre.

10. Kaiji: Ultimate Survivor – 91 stemmer

Kaiji: Ultimate Survivor

Mangaka: Nobuyuki Fukumoto

Genre: Drama / Psykologisk

Bøger: 65 (bliver stadig udgivet)

Beskrivelse: Kaiji er uduelig dovendidrik, der spilder sit liv med at drikke og stjæle hjulkapsler. Netop da han mener, at livet ikke kunne blive værre, bliver han narret til at tilbagebetale en vens gæld til yakuzaen. Stillet over for at vælge at arbejde i en arbejdslejr i 10 år eller ombord på et ulovligt gambling krydstogt beslutter Kaiji at teste sin hånd i spil.

9. Otousan wa Shinpaishou – 116 stemmer

Otousan wa Shinpaishou

Mangaka: Okada Aamin

Genre: Komedie

Bøger: 6 (afsluttet)

Beskrivelse: En gag manga, der handler omkring en fars (otousan) dagligdag.

8. Parasyte – 118 stemmer

Parasyte

Mangaka: Hitoshi Iwaaki

Genre: Action / Horror / Science Fiction

Bøger: 10 (afsluttet)

Beskrivelse: Parasitiske aliens invaderer jorden og er i stand til at blende sig ind i samfundet ved at grave sig ind i hjernen hos menneskelige værter. Når de får fuld kontrol, er de i stand til at spise intetanende mennesker. En parasit fejler imidlertid i at invadere teenager Shinichis hjerne og styrer i stedet hans højre hånd. De to bliver tvunget til et ubehageligt partnerskab, da de afværger fjendtlige parasitter og forhindrer samfundets opmærksomhed.

7. The Drifting Classroom – 126 stemmer

The Drifting Classroom

Mangaka: Kazuo Umezu

Genre: Horror / Science Fiction / Supernatural

Bøger: 11 (afsluttet)

Beskrivelse:  Shou er en ballademager i sjette klasse, men han er nødt til at modnes hurtigt. Efter ankomsten til skolen telekorterer et jordskælv campuset til et ødemark. Over for farlige trusler og indre konflikter skal Shou og hans klassekammerater tilpasse sig deres nye virkelighed eller dø i forsøget.

6. Chinyuki – Taro to Yukaina Nakama tachi – 127 stemmer

Chinyuki – Taro to Yukaina Nakama tachi

Mangaka: Gatarou Man

Genre: Komedie / Parodi

Bøger: 6 (afsluttet)

Beskrivels: En parodi på Journey to the West (som også inspirerede DragonBall). Historien følger en snigmorder, der hedder Taro Yamada, som forsøger at rette sine mishandlinger ved at skide på hans ofres grave.

5.Chibi Maruko-chan – 138 stemmer

Chibi Maruko-chan

Mangaka: Momoko Sakura

Genre: Slice of Life

Bøger: 15 (afsluttet)

Beskrivelse:  Serien følger Momoko Sakuras daglige liv. Hun er en grundskole elev, der elsker det populære idol Momoe Yamaguchi og manga.

4. Ghost in the Shell – 145 stemmer

Ghost in the Shell

Mangaka: Masamune Shirow

Genre: Action / Psykologisk / Science Fiction

 Bøger: 3 (afsluttet)

Beskrivelse: I fremtiden er cybernetiske implantater blevet en normal del af livet, og robotter strejfer rundt i hele samfundet, idet bevidstheden er forbundet med en datastrøm. Alligevel har denne nye teknologiske udvikling givet plads til cyberterrorisme og hackere, der kan styre en persons sind. Major Motoko Kusanagi og Public Security Section 9 bekæmpe cyber-terrorisme, men en hacker kaldet The Puppetmaster udfordrer Kusanagis syn på verden.

3. Assassination Classroom – 307 stemmer

Assassination Classroom

Mangaka: Yuusei Matsui

Genre: Komedie / Science Fiction

Bøger: 21 (afsluttet)

Beskrivelse: En dag ødelægger en mystisk skabning 70% af månen, og den hævder, at han vil ødelægge verden om et år. Han giver Jorden en chance for at overleve: han vil undervise klasse 3-E på Kunugigaoka Junior High School. Eleverne skal finde en måde at dræbe ham og få ti milliarder yen for at redde verden.

2. Attack on Titan – 392 stemmer

Attack on Titan

Mangaka: Hajime Isayama

Genre: Action / Dark Fantasy / Post-apocalyptic

Bøger: 25 (bliver stadig udgivet)

Beskrivelse: For flere hundrede år siden blev menneskeheden skubbet til udryddelse af kødædende monstre kaldet Titans. En lille procentdel lykkedes at overleve ved at bosætte sig i en by beskyttet af høje mure, hvilket førte til 100 års fred. Eren og hans adopterede søster Mikasa får dog ødelagt deres liv efter at Colossal Titan ødelagde en af væggene.

1. Hunter x Hunter – 397 stemmer

Hunter x Hunter

Mangaka: Yoshihiro Togashi

Genre: Eventyr / Fantasy

Bøger: 35 (bliver stadig udgivet)

Beskrivelse: Gon Freecss er en 12-årig dreng, der er fast besluttet på at blive den største Hunter i håb om at finde sin far. På hans rejse er Gon bevidst af doktor-i-træning Leorio, den hævngærrige Kurapika og den oprørske ex-lejemorder Killua. De arbejder sammen for at blive Hunters og hjælpe hinanden med at nå deres drømme.