Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Status på branden hos Kyoto Animation: 35 døde

Status på branden hos Kyoto Animation: 33 døde

Kyotos brandvæsen udtaler at 35 personer (opdateret fra 33) er bekræftet at være blevet dræbt i branden, der opslugte Kyoto Animations 1. Studio-bygning torsdag formiddag.

Af de oprindeligt 33 personer rapporterer NHK at 12 var mænd, 20 var kvinder og en er ukendt. NHK rapporterer stadig, at 35 personer blev sårede. I alt var der omkring 70 personer i bygningen.
Kyotos brandvæsen har afsluttet sin redningsindsats inde i bygningen, og kan bekræfte, at der ikke er nogen tilbage i bygningen.

Tidligere information om at instruktøren bag A Silent Voice var blandt de døde er blevet afkræftet midt i kaosset, i mindste lidt positivt nyt.

Den 41 årige mistænkte er Shinji Aoba fra Saitama. Et andet navn blev hvilket tidligere blev bragt i nogle medier men trukket tilbage medens dette er bekræftet af politiet for kort tid siden. Han skulle lide af mentale problemer og have haft problemer med loven før.
Han købte store mænger benzin kort inden branden, blev selv såret i branden og er arresteret. Han er en selvudråbt light novel forfatter, men arbejdsløs. Vidner sagde, at han råbte “HVOR VOVER I AT PLAGERE MIG! DØ!!” i forbindelse med anholdelsen.

Lederen af Kyoto Animation, Hideaki Hatta, udtalte at selskabet ofte havde modtaget meddelelser med dødstrusler, hvilket begyndte for få år siden.

Firmaet udtaler også at der på grund af branden ikke vil komme information om den kommende FREE! anime film i dag som planlagt – hvilket er yderst forståeligt.

Den japanske premierminister Shinzo Abe postede på Twitter at han beder for de dødeog at han håber at de overlevende hurtigt kommer sig.

Den Texas-baserede animationsdistributør Sentai Filmworks, som har engelske licenser til K-On! og flere andre Kyoto Animations serier har startet crowdfunding-donationer til at støtte studiet via GoFundMe.

Hvis du vil sende en besked til studiet så skriv en kommentar til dette indlæg her på siden og jeg vil gennem en af firmaets partnere få den oversat og sendt til dem.

Læs mere

4 kommentarer

4 Comments

 1. Søren Rasmussen

  19. juli 2019 at 1:45

  Hej alle I Kyoto Animation.
  Jeg er meget dybt ked af det skete for jer, Jeg er selv døv fyr og blev fanget i jeres fortryllende animationer.
  Jeg håber i mit hele hjerte at I overlevende har det okay og store kondolere for familierne af de afdøde, Jeg håber at I kommer på hesten hurtigt som muligt for ingen kan tegne disse animationer ligeså gode som jer.
  Jeg elsker Silent Voice og Violet Evergarden, mange andre serier.
  Jeg sender mange tanker og min store følelser af omsorg til alle dem som er pårørende af ulykken.

  Med venlig hilsen
  Søren Rasmussen
  En sørgelig døv Kyoto animation fan!
  Er også stolt af jer at I gjorde nogle smukke kunst af animationer!

 2. Lisbeth Barkholdt Poulsgaard

  19. juli 2019 at 8:57

  Hvad der er sket, er intet mindre end forfærdeligt.
  Mine tanker går til alle ved Kyoto Animation, pårørende, sårede og de mennesker, der mistede livet på det sted, hvor de var med til at skabe de serier, der har bragt os fans så megen glæde.

 3. Christina Andersen

  19. juli 2019 at 10:24

  Jeg har så mange fantastiske minder fra de verdner i har været med til at skabe. Tak for alt. Jeg håber at dem der stadig er på hospitalet kommer sig hurtigt. Mit hjerte går ud til alle på Kyoto Animation ovenpå denne tragedie <3

 4. Bastian

  19. juli 2019 at 11:11

  Det her bringer mig dyb sorg, at vide at en stor del af dem der har været med til at gøre min teenage år nemmere at håndtere bare er væk uden videre. Jeg kondolere, og håber på det bedste for studiet fremadrettet.

Skriv en kommentar

X