Der kommer uundgåeligt et tidspunkt, hvor folk begynder at tænke på at gå på pension uanset om det skyldes helbred, alder eller andre problemer. Verdens ældste levende manga-skaber (mangaka), Masako Watanabe, har dog ikke gjort det og udgav hendes nyeste værk, Himegoto, i april.

Mangaen følger historien om en gift kvinde ved navn Miya, hvis liv ændrer sig, da hun bliver syg efter at være blevet genforenet med sin gamle high school junior, Itoko.

Masako er i øjeblikket 91 år gammel. Hun lagde som så mange andre ud som professionel illustrator, men hun blev manga-skaber i 1952. Der begyndte hun historien Suama-chan efter at være blevet inspireret af Osamu Tezukas værker.
Hun har i øjeblikket en bibliografi, der spænder over hundreder af titler. Hun har specialiseret sig i shojo- og josen-titler og har modtaget adskillige priser i årenes løb, fra den 16. Shogakukan Manga Award til at være den første kvindelige manga-skaber, der modtog Japans Order of the Rising Sun-orden i 2006. Hun er også i øjeblikket leder af Japan Cartoonists Association.

Kilde

Kategoriseret i:

Tagged i:

,