Tempura er en populær ret med forskelligt kød, fisk og grønsager dybstegt i en let og sprød panade.
Ingredienser til 4 personer
½ pose rejer
100 g kyllingebryst filet
2 gulerødder
120 g tempura mel
200 ml iskoldt vand
Olie til stegning
Tilberedning
- Skær kyllinge-fileterne i små stykker
- Skræl gulerødderne og skær i mindre stykker, sørg derefter for at de er tørre
- Varm 5 cm olie i en gryde (test om olien er varm nok ved at holde træ delen af en tændstik ned i olien – kommer der små bobler er olien varm nok)
- Bland tempura melet med vandet (vandet skal være iskoldt for at panaden kan blive sprød under dybstegningen).
- Vend ingredienserne i lidt mel derefter dyb dem i tempura blandingen
- Nedsænk ingredienserne i olien og lad koge indtil panaden er gylden brun.
(Beregn først hvor meget du skal bruge af ingredienser ud fra hvor mange mennesker du serverer til)