Kategori: Japan generelt

Blandet japansk kultur, herunder traditionel

  • 60% af japanske fyre har ingen kæreste

    60% af japanske fyre har ingen kæreste

    Den seneste statistik, der viser hvor ensomme japanerne er blevet, viser at 60% af de unge mænd hverken har kvindelig kæreste eller kvindelige venner, og kvinderne klarer sig ikke meget bedre med 50% der ikke har mandlige venner eller elskere.

    60% af japanske fyre har ingen kæreste

    På trods af dette håber 90% af ugifte 18-39 årige stadig på ægteskab.

    60% af japanske fyre har ingen kæreste

    Regeringen konkluderer ret neutralt at “antallet af unge med partnere der er gifte-kandidater er således begrænset” og “problemerne med at finde den ‘ideelle partner’ er også en faktor”.

    Kilde Yomiuri
    Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

  • Angreb på Te-tan

    Angreb på Te-tan

    Titanerne er ikke tilfredse med at angribe byer mere (se Attack on Titan), så nu har Colossal Titanen udset sig folks te.

    Titanen kan forudbestilles hos bl.a. AmiAmi.

    Kilde Japanator

  • Ugens opskrift: Yakisoba

    Ugens opskrift: Yakisoba

    En japansk ret der er meget populær til festivaller og andre events – en nem måde at lave aftensmad på.

    Yakisoba

    Ingredienser til 2 personer

    2 reder af æg-nudler

    200 g svinekød

    1 løg

    ½ hvidkålshoved evt mindre

    1 grøn peberfrugt

    1½ gulerod

    Yakisoba sauce

     

    Tilberedning

    1. Skær kødet i mindre stykker
    2. Skær gulerøder og peberfrugt i små strimler og kål samt løg i større tern
    3. Brun kødet indtil det er gennemstegt hvorefter de andre grønsager på nær kålen tilsættes.
    4. Steg indtil alt er gennemstegt og grønsagerne er bløde
    5. Tilsæt kålen
    6. Kog nudler og tør dem i en sigte
    7. Tilsæt nudlerne til resten og tilsæt yakisoba saucen.

    (Beregn først hvor meget i skal bruge af ingredienser ud fra hvor mange mennesker i serverer til)

  • Ugens opskrift: Tempura

    Ugens opskrift: Tempura

    Tempura er en populær ret med forskelligt kød, fisk og grønsager dybstegt i en let og sprød panade.

    Ingredienser til 4 personer

    ½ pose rejer

    100 g kyllingebryst filet

    2 gulerødder

    120 g tempura mel

    200 ml iskoldt vand

    Olie til stegning

    Tempura

    Tilberedning

    1. Skær kyllinge-fileterne i små stykker
    2. Skræl gulerødderne og skær i mindre stykker, sørg derefter for at de er tørre
    3. Varm 5 cm olie i en gryde (test om olien er varm nok ved at holde træ delen af en tændstik ned i olien – kommer der små bobler er olien varm nok)
    4. Bland tempura melet med vandet (vandet skal være iskoldt for at panaden kan blive sprød under dybstegningen).
    5. Vend ingredienserne i lidt mel derefter dyb dem i tempura blandingen
    6. Nedsænk ingredienserne i olien og lad koge indtil panaden er gylden brun.

    (Beregn først hvor meget du skal bruge af ingredienser ud fra hvor mange mennesker du serverer til)

     

  • T.M.Revolution kæmper mod ZEUS med Summer Blizzard

    T.M.Revolution kæmper mod ZEUS med Summer Blizzard

    T.M.Revolution har samarbejdet med LOTTE i forbindelse med deres ny tyggegummi “ZEUS”. For at understrege tyggegummiets stormfulde mentol smag udgiver T.M.Revolution en ny single, “Summer Blizzard”.

    Den ny single udkommer digitalt på iTunes, Recochoku og forskellige online medier i dag den 7 august 2013.

    Kilde Alafista

  • Skolepiger i robot-dragter er snart virkelighed

    Skolepiger i robot-dragter er snart virkelighed

    Skole piger i robot “exoskelet” dragter lyder som noget fra en sci-fi mecha anime serie, men det kan snart blive virkelighed idet det japanske robot firma Sagawa Electronics har lavet en reklame video for deres exoskelet dragt “Power Jacket MK3″ med dette tema.

    Sagawa Electronics agter at lave fem af disse dragter til en pris på over 710.000kr stykket.

    Kilde Alafista

  • Yukico-tan moe kaffe

    Yukico-tan moe kaffe

    De sælger allerede kaffe på dåse, karton, varm og kold i Japan, så for at udvide konceptet gør det store japanske mærke Yukiin den også moe.

    Yukico-tan moe kaffe

    Yukiin kører kampagnen for at fejre deres 50 års jubilæum. Moe “Yukico-tan” kartonerne er designet af brugere på Pixiv, det mest udbredte sted til at dele tegninger blandt japanere.

    Yukico-tan moe kaffe

    6 ud af 6843 deltagende bliver brugt på 500ml kartonner der sælges i hele Japan mellem juli og august.

    Yukico-tan moe kaffe

     

    Selv de japanske online nørder tvivler dog på om de vil blive købt af menigmand.

    Her er en række af de mest populære designs, der ikke er blevet brugt:

    Kilde Sankaku Complex (ADVARSEL! Siden indeholder materiale der er 18+)

     

  • Darth Vader reklamerer for Pocky

    Darth Vader reklamerer for Pocky

    Ezaki Glico samarbejder med Star Wars om en reklame serie, og her en række videoer med Darth Vader der besøger Ezaki Memorial Museum, der ligger sammen med Glico hovedkvarteret.

    Kilde Alafista

  • Ugens opskrift: Japansk “Christmas cake” jordbær lagkage

    Picture-102

     

    Denne uges opskrift er den klassiske japanske “Christmas cake” som traditionelt laves til jul derovre i mange hjem. Men den kan sagtens laves og nydes hele året rundt, den er bare lækker! :D

    Ingredienser:

    Til selve kagen
    4 æg
    140 g sukker
    120 g mel
    20 g smeltet smør
    1½ spsk mælk

    Siruppen til at duppe kagen med
    2½ spsk sukker
    4 spsk varmt vand
    1½ spsk Kirsch (en slags alkohol der smager af kirsebær) – kan erstattes med andre former alkohol, gerne frugt likør.

    Fyld og pynt
    5 dl piskefløde
    4 spsk flormelis (eller sukker)
    600 g jordbær
    evt. flormelis til at lave “sne” på kagen

    Fremgangs metode:

    Opskriften er til en springform med diameter på 24 cm.
    Start med at klække æggene ned i en skål, tilsæt sukker og pisk det til det er næsten hvidt, min. 5-7 minutter. Sigt melet i og vend det forsigtigt i æggemassen til det er en ensartet masse. Det smeltede smør blandes med mælken og vendes også i dejen. Dæk bunden og siderne i springformen med bagepapir, og hæld dejen deri. Kagen bages ved 160 grader i ca. 25 minutter, tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik ned i midten af kagen, hvis den kommer ud uden dej på er kagen færdig, hvis der er dej på bages kagen 5 min mere indtil den er færdig. Når den er færdig vendes den ud på en rist for at køle af, formen fjernes fra kagen når denne er kølet af.
    Siruppen laves ved at sukkeret opløses i det lune vand, og så tilsættes alkoholen og røres sammen.
    Piskefløden piskes til flødeskum, sammen med flormelisen (eller sukkeret). Vælg 8 pæne jordbær til at pynte kagen med, resten skæres midt over, eller i 3 hvis de er meget store.
    Tid til at samle kagen!
    Skær kagen midt over på langs, og placer bunden på et fad. Dup bunden med siruppen, dæk så bunden med et ok tykt lag flødeskum, og fordel jordbær skiverne på det. Dæk jordbærene med endnu et lag flødeskum, og placer den anden halvdel af kagen ovenpå. Dup også toppen med siruppen. Nu skal kagen dækkes med flødeskum, dette er nemmest hvis man har en lang, smal paletkniv, både toppen og siderne skal dækkes. Så kan kagen pyntes som man har lyst. Traditionelt pyntes den dog med 8 jordbær fordelt rundt i kanten, og noget specielt julepynt de har til den slags kager, men vær endelig kreative og gør det som i har lyst ^^

    Som altid modtages ønsker til næste uges opskrift gerne :)

    -Oni

  • Ugens Japanske opskrift: Melonpan

    Ugens Japanske opskrift: Melonpan

    melonpan

    Hej folkens ^^ jeg starter her en serie med japanske opskrifter, jeg regner med at uploade dem hver uge, om torsdagen! :)

    Denne uges opskrift er Melonpan! en rimelig kendt japansk snack. Og de er faktisk slet ikke så svære at lave endda, her er opskriften! :D

    Indgredienser: til ca. 10.stk

    (Til brød dejen)
    280 g mel
    50 g sukker
    2 knivspids salt
    6 g tørgær
    2 spsk sammenpisket æg (svarer til knap et halvt æg)
    140 ml varmt vand
    30 g smør

    (Til småkage dejen)
    50 g smør
    70 g sukker
    1 æg
    160 g mel
    ½ tsk bagepulver

    Fremgangsmåde:

    Start med at lave småkagedejen. Smørret (der skal være ved stuetemp.) og sukkeret piskes sammen i en skål. Når smørblandingen bliver lidt lysere tilsættes ægget (også ved stuetemp.) meget lidt ad gangen og piskes i. Bland mel og bagepulver, og sigt blandingen ned i smørblandingen, ca. en tredjedel ad gangen, og vend der forsigtigt sammen til det er en ensartet masse. Pak dejen ind i husholdnings film, og stil den i køleskabet i minimum 1 time før brug.
    Og nu til brød dejen. bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland æg og vandet, som skal være lunkent, og hæld det ned i melblandingen og blandes i. Når alt væsken er absorberet vendes dejen ud på et bord og æltes sammen. Saml dejen op og kast det ned i bordet, og ælt lidt, dette gentages ca. 10-15 gange. Spred så dejen ud og fordel smørret (der er ved stuetemp.) på dejen, saml så alle hjørnerne og ælt smørret ind i dejen. Og nu kommer den del der kræver tålmodighed, saml dejen op og kast det ned på bordet, og ælt lidt imellem, dette gentages i ca. 10 minutter, det samler gluten strengene så dejen bliver super glat og dejlig. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter. Efter hævning fjernes luften fra dejen ved at ælte den lidt. Del så deje i 10 lige store stykker, rul dem til boller, og sæt dem til hævning igen i 20 minutter.
    Imens de hæver forberedes småkage arkene. Del småkagedejen i 10 lige store stykker, rul dem ud til cirkler med en diameter på ca. 9-10 cm. Når brød dejen er færdig med at hæve skal jeres melonpan samles.
    Rul bollerne igen for at fjerne luften og gøre dem pæne og runde, sørg for at lukningen er i bunden. Tag så et småkageark og placer den ovenpå bollen, dæk bollen med småkagedejen og stræk det lidt i bunden så det når ned under. Dyp de dækkede boller i sukker og lav det karakteristiske diamant mønster på bollerne med en kniv. Lad bollerne hæve i 40 minutter mere et varmt sted. Bag så bollerne ved 170 grader i ca. 12 minutter. Når bollerne er let gyldenbrune på toppen er de færdige.

    Det var det! :D det er slet ikke så svært når man først kommer i gang. ^^
    Håber at i kan bruge opskriften til noget, og modtager meget gerne forslag til hvordan op opskrifterne kan laves bedre, og ønsker til opskrifter i gerne vil ha at jeg laver :D

    -Oni

     

  • Skummende toilet slik

    Skummende toilet slik

    Japanerne har det med at lave underlige ting, og det gælder også deres slik. Således er her et plastik toilet, som man giver et glad ansigt med de medfølgende klistermærker og så føjer vand til pulveret i bunden som så skummer op og kan spises.

    Skummende toilet slik

    For at forklare det endnu bedre er her en video:

    Kilde Toples Robot (worksafe)

  • Anohana seiyuu kaster åbnings slag for Seibu Lions

    Anohana seiyuu kaster åbnings slag for Seibu Lions

    Det japanske baseball hold Seibu Lions har samarbejdet med animeer før, og her til august inviterer de de 3 seiyuu fra anime serien Anohana til at kaste åbnings slaget i deres kamp mod Tohoku Rakuten Golden Eagles. Dette er som reklame for den kommende Anohana film, der får premiere i de japanske biografer den 31 august 2013.

    Anohana seiyuu kaster åbnings slag for Seibu Lions

    De tre kvindelige seiyuu fra serien Kayano Ai (Menma), Tomatsu Haruka (Anaru) og Hayami Saori (Tsuruko) deltager på stadionnet. Fans, der er med den dag, får også en særlig billet med Super Peace Busters på.

    Anohana seiyuu kaster åbnings slag for Seibu Lions

    Det viser bare at Anohana er alment populær og at baseball er en sport som selv de mere nørdede (anime-fans) kan lide.

    Kilde Seibu Lions officielle hjemmeside
    Kilde Alafista