Tsukimi betyder ” at se på månen” på japansk og at se på månen den 15. august i månekalenderen kaldes Jugoya. Jugoya fejres mange steder i Japan. Under Jugoya servere traditionelt dango og satoimo (taro kartofler) som offergaver til månen.
- 1/3 kop joshinko (rice mel)
- 3/4 kop varmt vand
Til mitarashi sauce
- 2/3 kop vand
- 1/2 kop sukker
- 2 1/2 Tsk soya sauce
- 1 1/2 Tsk katakuriko stivelse eller maisstivelse, mixed med 1 1/2 tsk vand
- Bambus pinde
Tilberedning
- Put rismel i en skål
- Kom trinvist varmt vand til
- Miks ved at bruge en dejskraber indtil det er en ensartet masse
- Ælt dejen indtil den er blød
- Del dejen i små portioner og form dem som kugler
- Placer dumplingsnene i en forvarmet steamer og damp dem ved høj varme i 10 min.
- Lad dem køler af og put dem på pinde (3-4 pr pind)
- For at lave mitarashi sauce, mix vand, sukker og soys sauce i en sauce panne.
- Bring til at koge ved medium varme
- Tilsæt stivelsen under kraftig omrøring
- Lad koge op igen og tag af varmen
- Steg dumplingsne let
- Pensel dumplingsne med sovsen og server