Gå til indhold Gå til sidebjælke Gå til sidefod

Ugens opskrift: Tsukimi dango

Tsukimi betyder ” at se på månen” på japansk og at se på månen den 15. august i månekalenderen kaldes Jugoya. Jugoya fejres mange steder i Japan. Under Jugoya servere traditionelt dango og satoimo (taro kartofler) som offergaver til månen.

IngredienserDango billede fra Wikipedia

  • 1/3 kop joshinko (rice mel)
  • 3/4 kop varmt vand

 

Til mitarashi sauce

  • 2/3 kop vand
  • 1/2 kop sukker
  • 2 1/2 Tsk soya sauce
  • 1 1/2 Tsk katakuriko stivelse eller maisstivelse, mixed med 1 1/2 tsk vand
  • Bambus pinde

Tilberedning

  1. Put rismel i en skål
  2. Kom trinvist varmt vand til
  3. Miks ved at bruge en dejskraber indtil det er en ensartet masse
  4. Ælt dejen indtil den er blød
  5. Del dejen i små portioner og form dem som kugler
  6. Placer dumplingsnene i en forvarmet steamer og damp dem ved høj varme i 10 min.
  7. Lad dem køler af og put dem på pinde (3-4 pr pind)
  8. For at lave mitarashi sauce, mix vand, sukker og soys sauce i en sauce panne.
  9. Bring til at koge ved medium varme
  10. Tilsæt stivelsen under kraftig omrøring
  11. Lad koge op igen og tag af varmen
  12. Steg dumplingsne let
  13. Pensel dumplingsne med sovsen og server

Skriv en kommentar

0.0/5

Go to Top