Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Yui Horie

Det kan ofte være svært at sætte navne på de folk der lægger stemmer til kendte anime karakterer, men Yui Horie er en de voice actors der har fulgt med den nye bølge af anime serier og er, takket være adskillige populære roller, blevet et ganske populær idol de sidste år.

Selv om hun har haft mange biroller, så var hendes første populære karakter fra en serie der er forholdsvis ukendt her, nemlig Multi fra To Heart. Den karakter er meget populær i japan, men siden To Heart først for nylig er blevet opkøbt af en amerikansk firma, så er det kun folk i fansub kredse der har haft fornøjelsen af den.

Derimod er hendes næste store rolle meget kendt. Til trods for Yuis ret spinkle udseende, så har hun evnen til at variere sin stemme meget, noget der var ret nødvendigt da hun blev hovedpersonen Naru i Love Hina. Serien blev et stort hit, og hendes karakter var en af de mest populære anime piger i 2000-2001.

Hendes næste store rolle var som Tohru Honda, den kvindelige hovedperson i serien Fruits Basket. Hendes karakter der er næsten så modsat af Naru som den kan være, og de færreste ville nok lægge mærke til at det er den samme person der er stemme bag dem begge.

Men Fruits Basket blev også et stort hit, selv om den nok aldrig bliver så populær som Love Hina. Men to sådanne roller åbner døre og frøken Horie har ikke manglet roller de sidste par år, selv om de fleste har været mere i den nuttede end, og mange af serierne er så nye at de stadig ikke har nået de vestlige DVD hylder.

Hvad der dog er med til at skille Yui Horie ud blandt utallige voice actors er at hun også kan synge. Det er altid en fordel indenfor anime at have lidt musikalske talenter, men hendes strækker sig ud over det og hun har lagt stemme til en del anime åbnings og afslutnings temaer allerede.

Det har givet hende nok popularitet til at hun også har udgivet et album og adskillige enkelte CDer.

Selv om Yui har en populær stemme og en ret stor fan gruppe, så er hun dog forholdsvis ny i faget og det kan mærkes på hendes roller. Hun passer bedste til de mere nuttede og romantisk/søde anime serier og det er ikke så tit hendes roller bevæger sig udenfor de rammer, hvilket nok er lidt syndt.

Derimod er hun god til lige netop den slags, noget hun har demonstreret i serier der også er ganske populære, som Kanon, Ultra Maniac og Bottle Fairy. Så der er nok ingen tvivl om at man kommer til at høre mere fra hende, ikke mindst i den nye version af To Heart der kommer i år, hvor hun igen lægger stemme til Multi.

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

X