Her er en liste over butikker, der sælger anime, manga og anden japansk populærkultur. Listen forsøges holdes ren for butikker, der sælger bootlegs (piratkopier), der er et meget stort problem med japanske ting inden for alt fra musik og film over manga til figurer og tøj.

Listen er lavet af butikker som jeg (Erik) selv har benyttet og butikker som sidens læsere har brugt og dermed kan anbefale / fraråde.

Hvis I kender flere butikker, helst nogen I har erfaring med og kan sige god for, så skriv endelig så de kan føjes til listen.


Gode butikker

Danske butikker

 • Animerch
  Anime, manga, merchandise, t-shirt, figurer
  Merchandise webshop som var en del af forlaget Alpha Entertainment, der tidligere udgav det danske manga magasin Comic Party. Har et stor udvalg af figur til pre-order og forskellige blandede merchandise. Deres priser ligger nogenlunde på niveau med de japanske for nogle varer, når der er taget højde for moms forskellen og levering.
  Har en fysisk butik i København.
 • Gundamstore
  Merchandise
  Som navnet siger er butikkens primære fokus model-kits af Gundams, men den har gennem tiden udvidet og har i dag et noget bredere sortiment, herunder en masse andet anime relateret – men stadig enormt mange modelkits. De skaffer løbende ting hjem, også sjældne kits der er udgåede, og har en mærkbar kærlighed til området og dermed viden derom. De har samtidig opbygget et virkeligt stærkt miljø omkring hobbyen.
 • Superhelten.dk
  Kan skaffe figurer ved henvendelse
  De har ikke så meget på hjemmesiden, men hvis man sender dem en besked, kan de fortælle hvad de kan skaffe. De kan skaffe alt fra http://www.pbmexpress.nl/ og https://www.heo.com/de/en

Internationale butikker (EU)

Den store fordel ved at bestille fra butikker i EU er at man ikke skal betale ekstra told ovenpå. Da det er fra et EU land bliver momsen også betalt ved butikken og ikke ved modtagelse af pakken her i Danmark, hvilket gør at den oftere er lavere end herhjemme da de fleste andre lande har lavere moms end Danmark.

 • Amazon.co.uk (UK)Anime, bøger, manga, musik, film, merchandise og figurer
  Den engelske Amazon har ikke helt så meget som den amerikanske, men stadig et kæmpe udvalg af manga og light novels. Der er efterhånden også udgivet en stor del på DVD i England. Fordelen frem for den amerikanske er at man er sikker på at undgå told da det jo et andet EU-land.
  Pas dog på andre butikker der sælger ting gennem Amazon Market, de sælger ofte bootlegs og kopier af figurer og andet merchandise. Disse butikker kan også ligge eller have lager uden for EU så der risikerer at komme told og yderligere moms på.
 • AnimUK (UK)
  Merchandise og figurer
 • Archonia.com (BE)Anime, bøger, manga, musik, film, merchandise, figurer og cosplay
  Stor europæisk butik (dvs. ingen yderligere told) der sælger stort set alle områder inden for otaku området.
 • Figuya (DE)
  Figurer
 • iXu Deviance (FR)
  Figurer
 • JapanCool (UK)
  Figurer
  Sælger kun mecha figurer som Gundams
 • La Cité des Nuages (BE)
  Figurer
 • Otaku-Planeté (FR)
  Figurer
 • Yorokonde (DE)
  Merchandise, figurer og tøj

Internationale butikker (andet)

 • Amazon.com (US)Anime, bøger, manga, musik, film, merchandise og figurer
  Den største amerikanske internetbutik for bøger har selvfølgelig også enormt megen manga og alle light novels udgivet på engelsk (hvis de stadig er i print). Derudover sælger de også (amerikanske) DVDer og musik. Du risikerer dog at der kommer både told og yderligere udgifter oveni, da tingene sendes fra USA.
  Pas dog på andre butikker der sælger ting gennem Amazon Market, de sælger ofte bootlegs og kopier af figurer og andet merchandise.
 • BigBadToyStore (US)
  Merchandise, figurer, tøj og cosplay
 • Robert’s Anime Corner Store (US)
  Anime, bøger, manga, musik, film, merchandise og figurer
  Gammel amerikansk butik der har holdt ved i rigtig mange år (jeg brugte den første gang omkring årtusindeskiftet). Fint udvalg, især hvis man vil have anime der ikke er udkommer i EU, men husk at der er stor risiko for told og yderligere gebyrer da butikken er i USA.
 • Tokyo Otaku Mode (JP/US)
  Merchandise, figurer og 18+ materiale
  Har både lager i USA og Japan så varierer hvor de sender fra.

Japanske butikker

Japanske butikker er den 100% sikre måde at få originale japanske ting på, da myndighederne derovre er ekstremt påpasselige med at forhindre ulovlig import. Hvis andet ikke er nævnt er der linket til butikkernes engelsk-sprogede udgave.\r\n

 • Amazon.co.jp
  Anime,  bøger, manga, musik, film, merchandise og figurer
  Siden har en “In english” funktion, der dog ikke oversætter alt, men den er opbygget ligesom alle andre af Amazons butikker, så den burde være til at finde rundt i. Det er min primære kilde til japansk manga og som alle andre Amazons er der (stort set) aldrig problemer med bestillinger. Vær opmærksom på, at selvom der står at de sælger software (også på den oversatte side) så må det ikke eksporteres fra Japan ifølge deres lovgivning, så du kan ikke få lov at beholde det i din kurv når du vil færdiggøre en ordre.
 • AmiAmi
  Merchandise og figurer
  Japans største online butik, der også har fysisk butik I Akihabara i Tokyo. Af den grund har de ofte limited edition figurer man ikke kan få andre steder.
 • BigInJapan
  Merchandise, figurer, tøj, 18+ materiale og mad (slik)
 • CDJapan
  Anime, musik, film, plakater og anden merchandise, figurer, tøj og cosplay
  Primært en musik og film butik, der også har udvidet med merchandise og tøj. De er ikke de billigste, men de har et rigtig godt udvalg. Og ja, japanske DVDer ER så dyre da de tager de anbefalede priser derovre (som de også koster når man køber i de fysiske butikker) , så hvis du finder noget billigere end dem er det med stor sandsynlighed piratkopier.
 • Hobby Search
  Merchandise og figurer
 • HobbyLinkJapan
  Merchandise og figurer
 • Jungle
  Merchandise og figurer
 • Mandarake
  Bøger, manga, merchandise og figurer
 • SolarisJapan
  Anime,  bøger, manga, musik, film, merchandise, figurer og spil (herunder også retro)
  De sælger også brugte produkter til lavere pris, hvilket ikke gør så meget da japanerne generelt passer ekstremt godt på deres ting.

Pas på butikker

Danske butikker

 • Fantask
  Bøger, manga, film, merchandise og figurer
  En af de to klassiske danske tegneserie, figur og generelt nørd butikker. Deres priser er ofte lidt høje, men til gengæld har de altid noget på hylderne og kan bestille meget hjem. Lige nu sælger de kun lovlige figurer, men de har dog for mange år siden solgt bootlegs af figurer og merchandise uden at skelne mellem dem og lovlige produkter, ofte til samme priser, og lederne af butikken er stadig de samme.
  Har en fysisk butik i København.
 • Faraos Cigarer
  Anime, bøger, manga, film, merchandise og figurer
  Den anden af de to største danske tegneserie, figur og generelt nørd inden for det område butikker. Deres priser er heller ikke de laveste, men igen gælder det at de har et stort udvalg og kan få fat i endnu mere. Deres figurer er fine, men de er blevet taget i at sælge “bootleg” tøj for en del år siden.
  Har fysiske butikker i København, Lyngby, Odense og Århus.

Butikker du skal holde dig væk fra

Disse butikker er kendt for at sælge bootlegs (piratkopier) af figurer, andet merchandise, musik CDer eller DVDer. Det er ikke altid butikkerne selv ved de sælger ulovlige kopier, da de køber fra store internationale distributører der samler varerne op i Kina og sælger dem videre som den ægte vare.

Danske butikker

 • Fanime
  Pokemarket
  Merchandise og figurer
  Putter dem i en gruppe, da de har samme ejer (der også ejer kelzor.dk)
  Har tidligere haft mange ulovlige figurer, men også ting som lovlige nøgleringe. De har strammet meget op, og jeg har ved et spottjek ikke kunne finde mere på fanime siden – omend priserne på deres ægte produkter nu er i den meget høje ende. Det er værd at bemærke at de endda tidligere tydeligt skrev det når noget var lovligt men undlod det når det ikke er, så de har alle dage været tydeligt bevidst om at de solgte ulovlige kopier.

Internationale butikker

 • LightInTheBox og MiniInTheBox
  Sælger alt fra kopier af cosplay kostumer til figurer, og sidst men absolut ikke mindst er siden en potentiel spreder af malware ifølge flere scannere, så de sælger ikke kun pirat produkter men forsøger også at inficere de besøgendes computere med virus.
 • Milanoo
  De sælger billige, ulovlige kopier af figurer (det er “mit” område) men kan ikke garantere at de ikke også har ulovligt producerede ting af anden slags.
 • Wish
  Wish er et utroligt dårligt sted hvis man skal have originale produkter uanset typen, meget hvis ikke størstedelen derinde er pirat produkter, derfor de er billige.

Hvis I kender andre gode butikker eller nogle man skal holde sig væk så del det endeligt med mig og jeg tjekker butikker ud og putter den det passende sted på listen.