Maskot tegnet af Maj-Britt Winther

Om siden

AnimeGuiden er den ældste stadig kørende danske hjemmeside med nyheder, anmeldelser og artikler om japansk populærkultur. Siden har eksisteret siden efteråret 2000, altså omkring 18 år (sommer 2018), og den har været igennem forskellige udgaver og fokus gennem tiden.

En overgang ville vi ud over Internettet, så vi udgav vi et blad, først på CD og så på papir. Der var dog meget for store omkostninger (os der stod bag mistede ret mange penge på hvert nummer), så vi måtte  stoppe igen. Det var dog en spændende oplevelse, men i dag er tiden jo generelt løbet fra papirmedier så vi nåede det lige medens det stadig var aktuelt.

Vi havde også engang det (dengang, for 12 år siden) største danske forum for anime med over 600 brugere og 15000 indlæg, men folk faldt fra og koden kunne ikke opdateres så det blev lukket. Igen en ting som tiden løb fra, i dag bruger stort set alle folk grupper på sociale medier (primært FaceBook, hvor vi også er med både side og tilknyttet gruppe), men det var en fed oplevelse med mange gode snakke medens det varede!

I løbet af årene kom der engelske udgivelser af de fleste indlæg med, og i dag (2018) er praktisk taget alt trilingualt (dansk, engelsk og tysk) da der kommer flest reelle besøgende fra de lande – og fordi sidens primus motor, Erik, er bedst til de sprog.

I dag drives siden som antydet ovenfor stort set udelukkende af én person, Erik Weber-Lauridsen, men gennem tiden har vi været op imod 50 personer der har skrevet her. Jeg er dog altid på udkig efter flere der vil bidrage til siden!
For AnimeGuiden ejes og drives godt nok af mig, der dækker de godt 4500kr det koster om året (i 2018) at have siden kørende (de mange år og funktioner har gjort den meget større end man skulle tro), men det har aldrig været meningen at den er min, den er alles og for alle der ønsker at dele glæden ved anime og anden moderne japansk kultur med andre!


Formålet med AnimeGuiden er at skabe en side med information, anmeldelser og nyheder om anime, manga og anden japansk populærkultur på dansk. Der er mange engelsk-sprogede sider om det, men det er ikke alle der er gode til engelsk og det er også værd at holde vores eget sprog i hævd selvom vi har en international hobby.


FaceBook – AnimeGuidens side og gruppe på FaceBook
Google+ – AnimeGuidens side på Google+
Twitter – AnimeGuidens Twitter

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.