Sugar er nok en af de sødeste og mest imponerende børneserier jeg nogensinde har haft den fornøjelse at følge med i, og man bør nok på kraftigste advare action vrag imod at se serien, da den på alle måder lever op til sit navn og lidt til.

Saga er en ung pige i en meget europæisk udseende by, af den gamle type man ville forvente at se på en tur gennem Tyskland eller Frankrig. Her lever hun hos sin bedstemor, går i skole og har et yderst organiseret liv, med alting på det rette tidspunkt og efter planen. Men en dag render hun ind i en lille alfe-agtig pige som er ved at omkomme af hunger og som den flinke person Saga er, så fodrer hun den lille alf.

Det er så starten på venskabet mellem ordensmennesket Saga og den mildest talt kaotiske sne alf med det yderst passende navn Sugar, som er kommet til menneskenes verden for at finde noget skinnende, så hun kan blive til en voksen sne alf. Selvfølgelig går der heller ikke længe før Sugars ret ligetil og ofte ikke særligt gennemtænkte aktiviteter får påvirket Saga’s tilværelse og bedre bliver det ikke da flere alfer begynder at vise sig.

At kalde Sugar the Tiny Snowfairy alt for sød er som at kalde Mount Everest for høj bakke. Serien er så gennem nuttet at den burde være udstyret med advarsler mod sukkersyge. Til tider minder den mest af alt om en tegneserieversion af god chokolade og er omtrent lige så uimodståelig.

Selvom den er lavet til børn, så har serien en dybere og mere seriøs handling under overfladen, hvor Saga og Sugar påvirker hinandens måde at leve på, så de begge langsomt bliver mere modne og kan bryde den opførsel der holder dem tilbage. Men mest af alt, så er serien utrolig nuttet og ganske underholdende, lige fra alfernes dans i åbningssekvensen, der passende nok sker til en Japansk version af den gamle klassiker Sugar Baby Love, til de scener hvor man lægger mærke til hvordan de to hovedpersoner langsomt forandrer sig og opnår en slags gensidig forståelse.

Umiddelbart kunne man bare kalde Sugar the Tiny Snowfairy for en børneserie og ikke give den en chance, men den er mere end bare det og jeg er sikker på at DVD’erne nok skal blive købt af mange voksne animefans, og ikke bare for at vise sine børn den.

At blande en børneserie med et dybere plot og historie er ikke sjældent i anime, men den eneste serie jeg har set som Sugar kan måle sig med er den meget populære Card Captor Sakura, som også netop kombinere en sød og barnlig historie med et seriøst underplot og derved rammer et langt bredere publikum.

Savner man lidt glæde og humor i tilværelsen, eller en anime som man kan underholde sig med sammen med børnene eller de mindre søskende, så rammer Sugar nok plet, da det uden tvivl er en af de bedste serier indenfor sin genre og virkelig fortjener en chance for at blive set.

Genre: Fantasy / komedie, 24 episoder
Alder: 8+
Studie: J.C. Staff, 2001.
Amerikansk licens: Pioneer

Kategoriseret i:

Tagged i:

,