Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Min Nabo Totoro

Det hele starter med at søstrene Mai og Satsuki flytter ud i et stort gammel hus sammen med deres far. Og næsten med det samme bliver de to piger overraskede over at opdage at der også bor støvalfer i deres hus.

Så er stilen lagt. Det er et rigtigt eventyr.

Det viser sig at der bag deres hus er et kæmpe stort træ og en dag hvor den yngste af pigerne, mai, leger i haven ser hun nogle små runde væsner med lange spidse øre. Af nysgerrighed følger hun efter dem og i det store træ finder hun en indgang der leder hende ned til en hule hvor Totoro ligger og sover. Totoro er kæmpe stor, lodden, langøret og meget elskelig. Senerer møder også storesøster Satsuki Totoro og de to piger har meget sjov sammen med Totoro.

Senerne med Totoro er meget søde og man kan sagtens forstå pigernes begejstring hvem ville ikke gerne have haft en venlig skov ånd som ven da man var barn?

Men filmen har også en mere alvorlig del. Mai og Satsukis mor er syg og indlagt på hospitalet. Og også her gør filmen det godt. Når de to piger er bekymrede for deres mor så er man også bekymret for deres mor.

Min Nabo Totoro filmen kan anbefales og ses både af børn og voksne, selv om helt små børn nok ikke ville få så meget ud af den. Billede mæssigt er det en flot film og den magiske og den mere alvorlige del smelter smukt sammen.

Og når de ringer fra hospitalet er det jo altid godt at have en ven der kender en busmis.

Original titel: Tonari no Totoro (となりのトトロ)
Genre: Eventyr, familie, slice of life
Alder: Alle
Studie: Studio Ghibli
Udgivet i Danmark af Camera Film

Klik for at kommenterer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lignende

Anime

Kommende fantasy anime serier og film i 2023 og så lidt mere om en anden slags fantasi: en af de mest populære vtuber får...

Anime

Kommende anime om en cafe med mange søde piger, nøgne muskuløse folk, idol stemmelæggere og flere slags slim.

Anime

En stor begivenhed, der har været 25 års undervejs, sky musikere, en stor film og kat og mus her til efteråret. Til vinter kommer...

Anime

Trailere til kommende anime fra december 22 og ind i 2023. Fra et længe ventet kys over et andet cool forhold til forholdet mellem...