Den store TV-station TV Tokyo, der viser megen anime, har fået kritik for at afbryde sin uafbrudgte dækning af jordskælvets følger efter kun 33 timer. De begyndte “upassende” at vise anime medens andre Tokyo kanaler stadig udelukkende viste endeløse scener af ødelagte reaktorer og byer og forhutlede flygtninge.

TV Tokyo havde 33 timers uafbrudt dækning af jordskælvet fra klokken 14:45 den 11 marts til 23:55 den 12 marts, hvorefter de endelig gav sig og viste det planlagte afsnit af Tegami Bachi.

Derefter fik stationen en stor mængde kritik for “upassende programmer”, idet de modtog omkring 600 klager, men de fik dog også 90 kommentarer, som støttede valget

Det er uvist hvorfor det var forventet, at hver station i Tokyo området skulle vise ren dækning af jordskælvet, endsige hvad formålet med at et halvt dusin kanaler endeløst viser den samme information tjener.

Anime fans er allerede træt af at tendencen med at vise kort, der dækker store dele af billedet, så snart en 1m tsunami forventes på strande, der er 2000km væk.

2ch, japans største forum, er meget skeptisk over den overdrevne bølge af aflysninger på grund af “tilbageholdenhed” og de mere og mere tydelige forsøg på at udnytte hysteriet over katastroferne til politiske formål og at snige censur ind af bagdøren.

Citater fra 2ch:

“Hvad brokker de sig over? Der er nærmest en anime station.”

“Hvad forventede de?”

“Så nu skal TV Tokyo udvise ’tilbageholdenhed’? Hvad med Madoka…”

“Hvis du ikke kan lide det så skift kanal!”

“De skulle tværtimod være taknemmelige. De andre kanaler dække alle jordskælvet, men de har anime til trøste sig med – jeg synes det er godt.”

“Hvis du vil brokke dig, så gør det til regeringen eller Tepco… dem der giver anime skylden er vanvittige.”

“Hold mund og se NHK!”

“Folk som ikke engang ser kanalen skulle ikke klage over det!”

“Tilbageholdenheds gruppen er virkelig irriterende.”

“Det er bedre end de creepy variete nyhedsshows på de andre kanaler.”

“TV Tokyo skulle vise tilbageholdenhed – fra at vise jordskælvsdækning.”

“Hvad skulle problemet være i det hele taget? Vi har ikke behov for mere end en kanal, der viser jordskælvs nyheder hele tiden…”

“Får tilbageholdenheds fanatikerne faktisk glæde af at se jordskælvs rapporter eller noget?”

“TV Tokyo har ret. Endeløse jordskælvsbilleder vil kun traumatisere børnene.”

“Jeg troede Japan var færdig, da jeg tændte for TV Tokyo for at se jordskælvs dækning, men jeg så et glimt af håb da anime kom tilbage!”

“Folkene der kommer med disse klager er psykisk syge… hvad er pointen i at have alle kanaler vise de eksakt samme rapportager og ikke tilgive noget andet, det er tosset.”

“NHK viser intet andet end jordskælvs dækning, de andre viser jordskælvs dækning/variete programmer, og TV Tokyo viser anime. Vælg selv.”

“Jordskælvet var i Tohoku og Tokyo kanalerne vises ikke engang der, så hvem bekymrer sig om det hvis de viser anime i Tokyo?”

“Brokkede de sig til ATX og Animax også?”

“Jeg var overrasket over at TV Tokyo viste jordskælv nyheder overhovedet.”

“De folk som brokker sig er dem der burde vise noget tilbageholdenhed…”

Kategoriseret i:

Tagged i:

,