Hvis man kan stole på hjemmesiden Acting Auditions, der står for at hyre statister og skuespillere til filmselskaberne, så er der nu kommet den første officielle opsummering af den amerikanske live action remake af den klassiske anime-film og manga Akira.

Kaneda ejer en bar i Neo-Manhatten, og han bliver overrasket da hans bror Tetsuo bliver bortført af regerings-agenter ledt af The Colonel. Desperat for at få sin bror tilbage aftaler Kaneda at slå sig sammen med Ky Reed og hendes undergrundsbevægelse, som er opsat på at afsløre over for verden hvad der virkelig skete med New York City for 30 år siden da den blev ødelagt.
Kaneda synes at deres teorier er latterlige, men efter at han finder sin bror igen  bliver han chokeret da han udviser telekinetiske kræfter. Ky tror at Tetsuo er på vej til at befri en ung dreng, Akira, som har taget kontrol over Tetsuos hovede. Kaneda støder sammen med The Colonels tropper på vej for at stoppe Tetsuo fra befri Akira ankommer for sent. Akira kommer snart ud af sit fængsel takket være Tetsuo idet Kaneda skynder sig derind for at redde sin bror før  Akira igen ødelægger Manhattan øen ligesom han gjorde for 30 år siden.

Det virker til at de har taget den oprindelige historie, gået med den i hovedet i lang tid indtil den stort set var glemt og så skrevet noget ud fra nogle få brudstykker men samtidig rettet alt til amerikanske forhold. De har ingen af nuancerne eller dybden af problemerne med, det hele er sort og hvidt, og personerne lyder ikke som dem man kender.

Det kan sikkert blive en ok action-film, men det er ikke mere Akira end den amerikanske live-action DragonBall film var det samme som mangaen.

Kilde Japanator