I februar 2009 udgav Miyazaki en to-delt manga mini-serie kaldet “Kaze Tachinu“, der handler om Jirō Horikoshi, designeren af Japans berømte Mitsubishi A6M Zero kampfly fra Anden Verdenskrig. Denne manga laver hans Studio Ghibli nu til en (anime) film.

Forfatteren Tatsuo Hori har også skrevet en roman kaldet Kaze Tachinu, og filmens slogan referer både til rigtige personer og omformulerer Horis bog: “Vis respekt for Jiro Horikoshi og Tatsuo Hori. Vi må prøve at leve.” (Hori selv citerede efter sigende Paul Valérys “Le cimetière marin” eller “Kirkegården ved havet” digt, der var “Le vent se lève! . . . il faut tenter de vivre!” eller “Vinden stiger! . . . Vi må prøve at leve!”)

Kaze Tachinu fra Ghibli

Joe Hisaishi, der ofte har samarbejdet på Miyazaki, komponerer filmens musik. Miyazaki instruerer ikke bare filmen men fandt også på historien og skrev selv manuskriptet. Dette er Miyazakis første film siden Ponyo, der udkomfor omkring fem år siden.

Både denne og Takahatas Taketori Monogatarifår premiere samme dag næste sommer (2013), men hver for sig. Sidste gang hvor Miyazaki og Takahata havde film, der havde premiere samme dag – eller endda samme år, var for 25 år siden da Miyazakis Min Nabo Totoro og Takahatas Grave of the Fireflies blev vist efter hinanden i Japan tilbage i 1988.

Kilde Eiga.com
Kilde
tsk06
Kilde
AnimeNewsNetwork

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,