Det berømte japanske folkeeventyr Taketori Monogatari (Fortællingen om Bambus skæreren) handler om prinsesse Kaguya, der som baby blev opdaget inde i en stilk på en glødende bambus plante. Taketori Monogatari har inspireret dusinvis af manga og anime historier som Reiko Shimizus Kaguya Hime og Arina Tanemuras Sakura-Hime Kaden.

Taketori Monogatari af Ghibli

Takahata afslørede 2009 at han næste film bliver bygget over folkeeventyret. Sloganet på filmens hjemmeside er, “En prinsesses forbrydelse og straf.”

Shinichiro Ikebe (Future Boy Conan, Akira Kurosawas Kagemusha) komponerer filmens soundtrack.

Takahata fandt på historien og skrev manuskriptet sammen med Riko Sakaguchi. Det er Takahatas første film siden My Neighbors the Yamadas for omkring 14 år siden.

Både denne film og Miyazakis Kaze Tachinufår premiere samme dag næste sommer (2013), men hver for sig. Sidste gang hvor Miyazaki og Takahata havde film, der havde premiere samme dag – eller endda samme år, var for 25 år siden da Miyazakis Min Nabo Totoro og Takahatas Grave of the Fireflies blev vist efter hinanden i Japan tilbage i 1988.

Kilde Eiga.com
Kilde
tsk06
Kilde
AnimeNewsNetwork

Kategoriseret i:

Tagged i:

, ,