X JAPAN – JADE (Dagens Musik)

25. januar 2013 0 Af

X Japan (エックス · ジャパン Ekkusu Japan) Er en japansk heavy metal band fra Chiba, dannet i 1982 af Toshi og Yoshiki. Oprindeligt navngivet X (エックス Ekkusu.
Gruppen opnåede deres gennembrud i 1989 med udgivelsen af ​​deres andet album Blue Blood. De startede ud hovedsagelig som en power/speed metal band, men senere dragede de mod en progressiv lyd med vægt på ballader.

Udover at være et af ​​de første japanske grupper der opnåede mainstream succes, mens de var uafhængige af et pladeselskab, er gruppen også krediteret som en af ​​pionererne inden for visuel Kei, en bevægelse blandt japanske musikere sammenlignelige med vestlige glam. I 2003 rangerede HMV Japan bandet som nummer 40 på deres liste over de 100 vigtigste japanske pop grupper.

Efter seksten år, fire albums og opnåede at have udsolgte koncerter i Tokyo Dome 18 gange, gik X Japan i opløst i 1997. Men efter ti år, blev de genforenet i 2007 og indspillet den nye sang “IV”. Over de næste to år lavede de flere koncerter, herunder deres første oversøiske koncert i Hongkong, inden de holde deres første nordamerikanske turné fra 25. september til den 10. oktober 2010. I 2011 gik X-Japan på deres første verdensturné i hele Europa, Sydamerika og Asien.