Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anime

Polar Bear Café

Panda-kun er en yderst doven panda, så meget at hans mor truer med at syøvsuge ham op hvis han ikke finder et job. Frustreret ringer han rundt men bliver afvist overalt da han egentlig ikke vil arbejde.
Han går derefter rundt i byen og ender ved den titulære cafe, der drives af en isbjørn. Han får godt nok heller ikke job der, men begynder at hænge ud der fast sammen med en masse andre dyr, en blomsterhandler, en servitrice og en dyrepasser.

Polar Bear Café er  nærmest en slice of life komedie om nogle meget specielle personer – men de fleste af dem er dyr. Serien formår at lade dyrene være tydeligt dem selv, dovendyret er ekstremt langsomt og grizzly bjørnen vild og naturlig, men samtidig giver den dem menneskelige karakteristika og personligheder.
Og hvilke personligheder; serien lever virkeligt på dens spøjse persongalleri, hvis skævheder driver humoren. De sjove begivenheder kommer på grund af personerne, ikke udefra. Pandas dovenskab og selvgladhed og Penguins usikkerhed gør at de er kiksede, men man kan relatere til dem, hvilket gør humoren langt mere nærværende end den typiske falden-på-halen komedie.
Især Polar Bear er genial med hans manzai komedie rutine med de andre faste i caféen, typisk penguin-san.

Grafisk er serien fin men ikke fantastisk. Det er rart at dyrene ser ud som de gør i virkeligheden, ikke overdrevent nuttet som man kunne frygte. Character designet af de menneskelige personer er heller ikke moe men mere realistisk men stadig manga stil, men det er ikke designs serien vinder seere på.
Baggrundene er for det meste ganske pæne og ligner rigtige steder i Japan, ikke foto-realistisk men det ser realistisk ud og understreger følelsen af at dyrene lever normale liv i en normal verden og ikke i en fantasy fiktion.

Stemmerne passer også godt til dyrene, Panda lyder afslappet og ugidelig, Penguin er pibende og hyperaktiv osv.

Samlet er Polar Bear Café en glimrende, mere afslappet komedie der får en til virkelig at slappe af medens man trækker på smilebåndene. Hvem havde troet at dyr ville gøre en komedie så menneskelig?


Serien kan ses gratis og lovligt online på Crunchyroll.

Klik for at kommenterer

Leave a Reply

X