Ugens anime: Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

26. maj 2013 0 Af Erik Weber-Lauridsen

Denne uge tager vi endnu en klassiker, der ikke kan ses online men let kan købes på DVD fra f.eks. Amazon.co.uk, nemlig Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. I næste uge skal vi nok gå tilbage til dem folk kan streame gratis, men ville lige slå et par slag for nogle af mine lidt ældre yndlingsserier.

I den nære fremtid med cyborgs, kunstig intelligens og lignende hightech, findes der Sektion 9, som er en semi-hemmelig statsorganisation der tager sig af cyber relaterede kriminalitet. Det kan være alt fra en militær mecha der er gået amok, til at stoppe computer vira. Sektion 9s mest dominerende agent er Kusanagi, som er næsten fuldstændig mekanisk, selv om det næsten ikke kan ses på hendes krop. Hun er hurtigere, stærkere og mere robust end noget menneske, samt i stand til at koble sig direkte til maskiner og Internettet.

Her er Mikaels anmeldelse af serien