Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anbefaling

Ugens opskrift: Japansk “Christmas cake” jordbær lagkage

Picture-102

 

Denne uges opskrift er den klassiske japanske “Christmas cake” som traditionelt laves til jul derovre i mange hjem. Men den kan sagtens laves og nydes hele året rundt, den er bare lækker! 😀

Ingredienser:

Til selve kagen
4 æg
140 g sukker
120 g mel
20 g smeltet smør
1½ spsk mælk

Siruppen til at duppe kagen med
2½ spsk sukker
4 spsk varmt vand
1½ spsk Kirsch (en slags alkohol der smager af kirsebær) – kan erstattes med andre former alkohol, gerne frugt likør.

Fyld og pynt
5 dl piskefløde
4 spsk flormelis (eller sukker)
600 g jordbær
evt. flormelis til at lave “sne” på kagen

Fremgangs metode:

Opskriften er til en springform med diameter på 24 cm.
Start med at klække æggene ned i en skål, tilsæt sukker og pisk det til det er næsten hvidt, min. 5-7 minutter. Sigt melet i og vend det forsigtigt i æggemassen til det er en ensartet masse. Det smeltede smør blandes med mælken og vendes også i dejen. Dæk bunden og siderne i springformen med bagepapir, og hæld dejen deri. Kagen bages ved 160 grader i ca. 25 minutter, tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik ned i midten af kagen, hvis den kommer ud uden dej på er kagen færdig, hvis der er dej på bages kagen 5 min mere indtil den er færdig. Når den er færdig vendes den ud på en rist for at køle af, formen fjernes fra kagen når denne er kølet af.
Siruppen laves ved at sukkeret opløses i det lune vand, og så tilsættes alkoholen og røres sammen.
Piskefløden piskes til flødeskum, sammen med flormelisen (eller sukkeret). Vælg 8 pæne jordbær til at pynte kagen med, resten skæres midt over, eller i 3 hvis de er meget store.
Tid til at samle kagen!
Skær kagen midt over på langs, og placer bunden på et fad. Dup bunden med siruppen, dæk så bunden med et ok tykt lag flødeskum, og fordel jordbær skiverne på det. Dæk jordbærene med endnu et lag flødeskum, og placer den anden halvdel af kagen ovenpå. Dup også toppen med siruppen. Nu skal kagen dækkes med flødeskum, dette er nemmest hvis man har en lang, smal paletkniv, både toppen og siderne skal dækkes. Så kan kagen pyntes som man har lyst. Traditionelt pyntes den dog med 8 jordbær fordelt rundt i kanten, og noget specielt julepynt de har til den slags kager, men vær endelig kreative og gør det som i har lyst ^^

Som altid modtages ønsker til næste uges opskrift gerne 🙂

-Oni

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

pointing
X