Ugens opskrift: Tempura

Ugens opskrift: Tempura

Tempura er en populær ret med forskelligt kød, fisk og grønsager dybstegt i en let og sprød panade.

Ingredienser til 4 personer

½ pose rejer

100 g kyllingebryst filet

2 gulerødder

120 g tempura mel

200 ml iskoldt vand

Olie til stegning

Tempura

Tilberedning

  1. Skær kyllinge-fileterne i små stykker
  2. Skræl gulerødderne og skær i mindre stykker, sørg derefter for at de er tørre
  3. Varm 5 cm olie i en gryde (test om olien er varm nok ved at holde træ delen af en tændstik ned i olien – kommer der små bobler er olien varm nok)
  4. Bland tempura melet med vandet (vandet skal være iskoldt for at panaden kan blive sprød under dybstegningen).
  5. Vend ingredienserne i lidt mel derefter dyb dem i tempura blandingen
  6. Nedsænk ingredienserne i olien og lad koge indtil panaden er gylden brun.

(Beregn først hvor meget du skal bruge af ingredienser ud fra hvor mange mennesker du serverer til)

 

Skriv et svar