AIOdense – Fredag 15 august – De Sorte Skibe

AIOdense – Fredag 15 august – De Sorte Skibe

7. august 2014 0 Af

De Sorte Skibe (黒船, kurofune) er en betegnelse brugt i Edo-perioden om skibe fra Vesten i den 16 til 19 århundrede. Betegnelsen bruges især om skibene der under kommando af kommodore Perry i 1853 tvang Japan til at åbne op for handel med Vesten da de begyndte at beskyde dem med kanoner.

Der bliver fortalt om denne periode og begivenhed denne fredag, bl.a. hvordan Japan kunne være lukket for omverdenen i flere 100 år og hvordan de pludseligt med tvang blev tvunget til radikalt at forny deres samfund meget hurtigt.

AIOdense – Fredag 15 august – De Sorte Skibe

AIOdenses møder begynder klokken 16 og lukker og slukker klokken 22.

Foreningen AIOdense holder til på Nørregade 60, 5000 Odense C.