Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

Kimi No Na Wa – Orchestra Concert anmeldelse

pta

Beskrivelse

Den 5. December 2017 afholdt RADWIMPS og Tokyo Philharmonic Orchestra en koncert med musikken fra Makoto Shinkais film Kimi No Na Wa. Netop RADWIMPS står bag soundtracket til filmen, og I koncerten tilføres den originale musik et symfoniorkester, orkestreret af Seigen Tokuzawa der oprindeligt assisterede RADWIMPS i arbejdet med filmes soundtrack. Soundtracket fremføres i sin fulde længde, og er udkommet på både DVD og Blu-Ray.

Anmeldelse

Koncerten tager udgangspunkt i filmen, der under koncerten vises på et lærred bag orkesteret. I de passager hvor der ikke er underlægningsmusik eller sange er fokus derfor udelukkende rettet mod filmen. Der er desværre ikke undertekster, hvilket gør det svært for dem der ikke forstår japansk at følge med i dialogen. I takt med at sangene og underlægningsmusikken introduceres i filmen, skifter fokus fra filmen til orkesteret. Musikken får lov til at fylde mere end i den originale film, og dialogen og lydeffekterne træder derfor mere i baggrunden. Kameraet flyttes desuden fra lærredet i baggrunden til orkesteret og RADWIMPS, hvilket gør at man ikke ser hele filmen. Dette er dog forventeligt, da det er koncerten der er i centrum. Det er en interessant konstellation, hvor pop/rocken fra RADWIMPS flettes ind i den klassiske musiks univers. Man får på den måde en anden oplevelse end hvis man var gået til en normal klassisk koncert, da der er flere instrumenter med som man normalt ikke finder i et klassisk symfoniorkester. 

Bedømmelse

”Du græder når du er glad
og smiler når du er ked af det
fordi dit hjerte har overmandet dig”

Sangene med Yojiro Noda fra RADWIMPS i spidsen står rigtig stærkt i denne koncert, og særligt Sparkle og Nandemonaiya er værd at nævne. Vokalen har mere nerve end i de versioner der er med i filmen, og særligt i slutningen hvor det næsten kammer over for Yojiro Noda rammer det noget helt magisk. Det er den balance mellem perfektion, men samtidig med en uperfekt menneskelig skrøbelighed der gør oplevelsen helt særlig – Det er som at se en skælvende linedanser holde balancen mens teksternes stærke budskaber ruller ind som et vindstød. Det er en tydeligt rørt Yojiro Noda der kæmper sig igennem det sidste bombastiske klimaks til sidst i koncerten, og det klæder virkelig sangen.

Ekstranummeret Zenzenzense ( der for øvrigt også spilles under introen til filmen ) er en magtdemonstration hvor orkesteret giver den alt hvad det kan trække, og dirigenten Hirofumi Kurita springer og fægter, og hele salen rejser sig op.

Instrumentalnumrene er også rigtig gode, men generelt set er jeg ikke blæst bagover som jeg før er blevet ved anime og spilkoncerter med symfoniorkestre. De er ikke dårlige, de rammer bare ikke et niveau der gør at jeg husker dem på samme måde som sangene.

Score: 7.5/10

Bør du se den

Hvis du har set Kimi No Na Wa, og hvis du kunne lide musikken, kan jeg kun anbefale dig at se den. Som nævnt tidligere foregår hele koncerten på japansk, og der er ikke undertekster, så det er ikke muligt at følge med i dialogen med mindre du kan japansk. Hvis du er fan af filmen og/eller soundtracket, vil jeg anbefale dig at se den uanset om du er til symfoniorkester eller ej, da især sangene er rigtig flot fremført. Hvis du normalt ikke er til klassiske koncerter, bør du også overveje at se den, da det giver en anden oplevelse at der er flettet en pop/rock gruppe ind.

pta skta pe sukidagta

Klik for at kommenterer

Skriv en kommentar

X