Forbind dig til os

Hej, hvad leder du efter?

Anmeldelse

White Album 2 – Anime anmeldelse

setsuna 1

Jeg bliver her, for at du ikke skal fryse…
… Nej
… Jeg bliver her, så mit hjerte ikke fryser

Setsuna Ogiso

Beskrivelse

White Album 2 er et trekantsdrama mellem de 3 venner og bandmedlemmer Haruki Kitahara, Setsuna Ogiso og Kazusa Touma. Serien er i slice of life genren, og er baseret på Leafs visuelle novelle af samme navn. Den er selvstændig, og kan derfor ses uden at se White Album først. Serien er på 13 afsnit, og kan ses på CrunchyRoll.

Handling

På Houjou High prøver guitaristen Haruki Kitahara at genoplive skolens musikklub ved at øve sange fra “White Album” i musiklokale 2. Fra musiklokale 3 bliver han inspireret af et dragende klaverspil fra en ukendt pianist. Samtidig binder sangstemmen fra taget af skolen musikken sammen, og efter nogen overtalelse er musikklubben en realitet for de tre venner. De øver og skriver sange til skolens afslutningsceremoni, men undervejs i processen opstår der følelser mellem de tre.

Bedømmelse

Serien er som tidligere nævnt baseret på en visuel novelle. Den består af 3 dele, hvoraf serien dækker handlingen i første del: “Introductory Chapter”. Fra VNDB ( link: https://vndb.org/v2920 ) ses at historien scorer højt i kategorien “Nakige”, hvilket er betegnelsen for historier hvis formål er at få læseren til at græde. White Album 2 er ratet til 3, hvilket er den højeste score, og den placerer sig derfor i samme område som bla.a Clannad, Angel Beats!, Plastic Memories, Little Busters og Air. Det er derfor forventeligt at man i løbet af serien for brug for at tørre øjnene. Der er en høj grad af realisme i White Album 2, og hvor hårdt man bliver ramt afhænger af i hvilken grad man kan relatere sig til handlingen. I min optik mener jeg ikke den er voldsom nok til at retfærdiggøre en placering på samme hylde som eksempelvis Clannad, men det kan skyldes at ikke alle dele af den visuelle novelle er blevet indraget i animen, hvilket desværre ofte er tilfældet ( baseret på egne erfaringer ). Jeg kan dog sagtens se hvorfor den hører til i den kategori, da den skilterer uretfærdighed og ulykkelig kærlighed, og med en høj grad af realisme. Dog formår den ikke at være lige så voldsom som de andre titler. Det betyder dog ikke at den ikke er trist, for det er den i den grad, og holder man af genren bør man bestemt se den.

Handlingen er meget ligefrem, og i store træk forudsigelig. Styrken ligger i den grad af realisme der ligger i både karaktererne, men også handlingen. Der er ingen magiske evner, ingen komplekse karakterer, ingen kompleks fortid. Det komplekse opstår når kærligheden sætter deres forhold på prøve. Hvordan hensyn og gode intentioner lader sig overskygge af rå emotion når logikken sætter ud. Det bliver kommunikeret så rigtigt, at man ikke er i tvivl om den frustration og magtesløshed karaktererne befinder sig i.

Da historien udgør første kapitel i novellen rammer man uundgåeligt også en cliffhanger i slutningen af serien. For nogle vil slutningen være for åben, da den ligger op mere. Man kan håbe på en ny sæson i fremtiden der tager hul på næste kapitel.

Score: 8,5 / 10

Bør du se den

Er man fan af slice of life genren, bør man helt sikkert se White Album 2. Er man til kærlighedshistorier, eller til anime om musik og bands kan jeg også anbefale den. Soundtracket er virkelig godt, og teksterne i sangene understøtter handlingen og skaber den rette atmosfære. Stemmeskuespillet er rigtig godt, og aktørerne forstår at kommunikere de emotioner der passer til handlingen så man bliver grebet af stemningen. Den spiller sig ud på hele det emotionelle spektrum, og du vil opleve alt fra glæde og humor til frustration og gråd. Man kan dog håbe på en fortsættelse af handlingen i form af en ny sæson i fremtiden, der bygger på de senere kapitler i historien.

Den får samlet set en varm anbefaling herfra.

Billeder

Klik for at kommenterer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lignende